World of Warcraft Classic

Mannen som angrep World of Warcraft Classic-serverne er arrestert

Blizzard

Ikke helt uventet ble World of Worldcraft Classic en umiddelbar hit da det ble tilgjengelig for spillere i slutten av august, og desto større ble frustrasjonen da spillets servere begynte å svikte som følge av gjentatte dataangrep tidligere denne måneden.

Blizzard tok naturlig nok saken svært alvorlig, og nå ser det ut til at gjerningspersonen bak angrepene er blitt sporet opp og fakket. Det melder blant andre Gamesindustry.biz.

I en forumpost hos Blizzard skriver utvikleren at etterforskere har identifisert og arrestert en person som er mistenkt for å ha stått bak angrepene mot WoW Classic-serverne.

Startet etterforskning umiddelbart

Blizzard

Ifølge Blizzard startet selskapets eget sikkerhetsteam en omfattende etterforskning i samarbeid med lokale og internasjonale politimyndigheter umiddelbart etter at angrepene startet – noe som altså raskt ga resultater.

Angrepene som rammet spillets servere var av den såkalte DDoS-typen (distributed denial-of-service), eller distribuert tjenestenekt på norsk. Metoden innebærer å bruke et nettverk av mange forskjellige IP-adresser til å oversvømme målet med datatrafikk i en slik grad at kapasiteten sprenges og tjenesten går ned for telling.

Nettverkene som brukes til slike angrep dannes som regel ved hjelp av skadevare som distribueres til de ulike IP-adressene.

DDoS-angrep anses i de fleste land, inkludert Norge, som en straffbar, kriminell handling som kan gi fengsel i flere år eller høye bøter. Det er uvisst hvilket land den mistenkte i denne saken er fra og hva slags straff som eventuelt vanker.

Les også: Slik velger du rett yrke i WoW Classic »

Siste fra forsiden