World of Warcraft Classic

WoW Classic-serverne stabile igjen etter gjentatte DDoS-angrep i helgen

Blizzard

Det ble en frustrerende helg for World of Warcraft Classic-fans, da spillet slet med store serverproblemer. Blizzard hevder nå å ha fått orden på situasjonen, som var et resultat av ren sabotasje.

DDoS-angrep

Lørdag ettermiddag begynte meldingene om problemer å hagle inn. På spillets offisielle forum, reddit og i sosiale medier fortalte spillere at de hadde mistet tilkoblingen til sin server, og at de enten havnet i lange køer eller ikke fikk lov å logge inn igjen i det hele tatt.

Blizzard begynte å utforske, og fant etter hvert ut at det dreide seg om såkalte DDOS-angrep, eller tjenestenektangrep. Et DDoS-angrep går i bunn og grunn ut på å oversvømme målets tilkobling med nettrafikk, til et punkt der mottageren går ned fordi de ikke klarer å håndtere trafikken.

En gruppe eller enkeltperson som hevder å holde til i Storbritannia tok ansvar for angrepene, og varslet om dem på forhånd via en Twitter-konto som siden har blitt suspendert.

Gang på gang gikk Classic-serverne, såvel som nettsiden Battle.net ned for telling – til stor frustrasjon blant spillerne. Det skulle ta flere timer før Blizzard fikk kontroll over situasjonen, men til slutt kunne utvikleren altså fortelle at problemet nå skal være løst.

På andre siden av dammen ser angrepene ut til å fortsette. Tidlig mandag morgen jobbet Blizzards amerikanske avdeling fortsatt på spreng med oppryddingen, men her i Europa skal alt altså være på stell.

Lange køer er fortsatt et problem for WoW Classic.
Snart åpner Blizzard for gratis flytting fra de travleste serverne »

Siste fra forsiden