Mario-pappaen trapper kraftig ned

Legendariske Shigeru Miyamoto fokuserer på småprosjekter fremover.

Oppdatering: En talskvinne for Nintendo har dementert Miyamotos uttalelser til Wired overfor Reuters, og bedyrer at Miyamoto slettes ikke har planer om å trappe ned. I stedet skal han ha planer om å trene den yngre generasjonen.

Shigeru Miyamoto er i manges øyne den mest innflytelsesrike og betydningsfulle spillskaperen bransjen har sett. Etter å ha pønsket ut gigantserier som Mario, Donkey Kong og Zelda er ikke det mye å stusse på. Selv ønsker han å trappe ned betraktelig.

Miyamoto er sterkt imponert av elevene sine.

For øyeblikket jobber han med prosjekter som tar opptil fem år å fullføre, og det krever sitt. Fremover ønsker han heller å være, som han selv sier, «i fronten av spillutvikling». Derfor pensjonerer han seg fra sin nåværende jobb som en slags kreativ direktør, og satser på mindre prosjekter fremover, ifølge et intervju Wired har gjort med ham.

Imponeres stadig

– Jeg vil være i fronten selv. Sannsynligvis ved å jobbe på et mindre prosjekt med enda yngre utviklere. Eller så får jeg kanskje lyst til å lage noe jeg kan utvikle helt på egen hånd. Noe veldig lite, sier han til nettstedet.

Miyamoto forklarer at årsaken til at han kan gjøre noe slikt er at utviklingsgruppene hans virkelig imponerte med The Legend of Zelda: Skyward Sword og Super Mario 3D Land. Han føler at med mindre han trapper ned fra stillingen som leder så hemmer han kreativiteten deres, og innrømmer at de må lære seg å jobbe uten ham.

Japaneren skal ha lyst til å begynne på det nye prosjektet sitt allerede neste år, og håper å kunne vise frem spillet allerede før utgangen av 2012. Så får vi se hva legenden har i vente for oss.

Les også: Vår minibiografi av Shigeru Miyamoto
Les også: Slik unngår du å ødelegge Skyward Sword
Les også: Mario-skaper ut mot spillkvalitet

Siste fra forsiden