Mass Effect kan komme i ny utgave

BioWare vurderer en forbedret versjon av hele trilogien.

Hva med en nestegenerasjonsppdatering av Mass Effect-trilogien?
EA

En gjenganger i Xbox 360- og PlayStation 3-æraen har vært HD-oppdateringen av eldre spill. Serier som Kingdom Hearts, Metal Gear Solid og God of War har fått grafikkbyks i nye versjoner, samt små spilljusteringer i generasjonshoppet. At historien skal gjenta seg med nylanserte PlayStation 4 og Xbox One er derfor ikke usannsynlig.

Men trenger Mass Effect-spillene et ansiktsløft?

Faktisk har BioWare pønsket på nettopp en slik revitalisering. Det er ikke mer enn to år siden kommandør Shepard og resten av Mass Effect-gjengen vinket adjø, men utvikleren vurderer nå å gi de tre romoperaspillene et løft.

– Vi har diskutert det internt. Om vi klarer å stable sammen noen endelige planer skal vi si fra, fortalte BioWare-sjef Aaryn Flynn til en fan på Twitter.

Twittermeldingen fra den engasjerte spilleren etterspurte spesifikt en høyoppløselig oppgradering med 1080p som mål, med større teksturer og 60 bildeoppdateringer i sekundet. Om BioWare velger å lage en nestegenerasjonsoppdatering av Mass Effect-trilogien er det ikke sikkert at det er akkurat denne løsningen de går for, men enkelte forbedringer kan vi nok i så fall vente oss.

Et fjerde spill er på vei

Vel, ok. Her ser det ut som om Shepard og Garrus er et tohodet monster.

Selv om kommandør Shepard har lagt opp etter tilogien, vet vi at et fjerde Mass Effect-spill er under utvikling. Det er BioWares Montreal-studio som skal stå for dette påhenget, og så og si det eneste vi vet om spillet er at det ikke kommer til å hete Mass Effect 4.

– Å se på det neste Mass Effect som Mass Effect 4 ville antydet at det fantes en lineær tilknytning mellom spillene, en direkte evolusjon av både spillmekanikker og historier som ble brukt i de tre første spillene [noe det ikke gjør]. Dette betyr imidlertid ikke at hendelser fra den opprinnelige trilogien og de valgene man tok ikke vil anerkjennes, men de vil mest sannsynlig ikke være den nye historiens fokus, skrev BioWares Chris Priestly i et foruminnlegg i fjor.

BioWare jobber også med den annen etterlengtet oppfølger.
SIste infodump om Dragon Age: Inquisition kom i fjor høst »

Siste fra forsiden