Metro: Last Light-datoen er klar

Eierskiftet hindrer ikke det ukrainske spillet fra en 2013-utgivelse.

Oppdatering (2. mars - 01:10): Deep Silver bekrefter overfor Gamer.no at Metro: Last Light ikke kommer før 20. mai her i Norge.

I en pressemelding sendt ut fredag forteller Deep Silver at etterlengtede Metro: Last Light finner veien til butikkene 17. mai i år. Nasjonaldagen kan med andre ord feires med annet enn pølser og is.

Det har en stund vært usikkert hva som kom til å skje med det ukrainskutviklede skytespillet fra 4A Games etter at forlaget THQ gikk dukken tidligere i år. Retten til å publisere spillet ble kjøpt opp av Koch Media etter konkurssalget i midten av januar, men de nye eierne hadde ikke gitt utrykk for de videre planene for skytespillet før i dag.

– Den nye lanseringsdatoen gir oss det ideelle tidspunktet for å treffe balansen mellom å få mest mulig ut av Metro: Last Light, og å ikke holde fansen på pinebenken lengre enn nødvendig, forteller Koch Media-sjefen Klemens Kundratitz i pressemeldingen.

Sammen med 4A Games vil Koch Meda med andre ord bruke den ekstra tiden til å finpolere spillet ytterligere.

Basert på bokserie

Metro: Last Light.

Metro: Last Light er oppfølgeren til kritikerfavoritten Metro 2033. Forgjengeren var basert på den russiske boken med samme navn, skrevet av Dmitry Glukhovsky, mens det kommende spillet ikke er knyttet like sterkt opp mot bokserien. Forfatteren skal dog ha bidratt med all dialogen i det kommende spillet.

Med Metro: Last Light får vi tre inn i det post-apokalyptiske ødelandet rundt Moskva, og må strebe for å holde oss i live. Mutanter herjer fremdeles i den nedstengte undergrunnen, og vi må jakte etter et dommedagsvåpen som truer med å utslette alt liv på jorda.

Les vår sniktitt på Metro: Last Light fra E3 2012Les alt om THQ-salget

Siste fra forsiden