Microsoft flørtet med idéen om å gi bort Xbox gratis

Windows skulle da tvinges inn på maskinen.

Evan Amos, Wikimedia, Microsoft

Som alltid når man lager et nytt produkt kommer det en rekke idéer på bordet av ymse kvalitet. Dette fikk skaperne av den første Xbox-en føle på da de puslet med konsollen på slutten av nittitallet.

I et intervju med GamesIndustry.biz har Seamus Blackley – en av personene som var med på å legge frem konsollen for ledelsen – fortalt at de måtte slå ned en rekke idéer.

– Før vi hadde funnet ut hvordan vi skulle få gjennom konsollen som en ren spillmaskin, sa alle som så det nye prosjektet at det burde være gratis, og at den burde være låst til å kun kjøre Windows etter en viss periode, sier han.

Planen var etter sigende at Xbox skulle være en måte å få mer av Windows ute på markedet, en slags trojansk hest. Ved å gi bort maskinen gratis ville mange stifte nytt bekjentskap med Windows. Dette passet dårlig med Xbox-teamet som skulle prøve å få byge entusiasme rundt prosjektet i underholdningsbransjen. De hadde nemlig ikke noe til overs for Windows på den tiden.

– «Vi trenger ikke OS-et ditt i underholdningsindustrien. Vi trenger ikke dritt fra deg. Faktisk, dersom noe du gjør kjører som jævla Windows, vil vi ikke ha noe med det å gjøre.» Det var slik de så på Windows, fortalte Lorne Lanning i intervjuet som reiste rundt og prøvde å få folk interesserte.

Til slutt ble alle disse dårlige idéene kappet, og resultatet ble Xbox-konsollen vi kjenner fra i dag. Selv om den første maskinen solgte dårlig og var et tapsprosjekt, har vi fått både Xbox 360 og Xbox One etterpå.

Xbox One har dog sine egne problemer.
The Witcher 3-utvikler tror ikke de får til høyere oppløsning på Xbox One »

Siste fra forsiden