Microsoft skal være på nippet til å kjøpe Minecraft-studioet

Ryktet sier at de vil punge ut 12 milliarder kroner for studioet.

Minecraft ble en stor suksess.
Microsoft

Både The New York Times og The Wall Street Journal hevder at Microsoft jobber med å kjøpe opp Mojang, studioet bak supersuksessen Minecraft. Kjøpssummen skal være på om lag 12 milliarder kroner, ifølge kildene som har fått innsyn i oppkjøpsdetaljene.

Riktig nok er ikke avtalen i boks ennå, og det er flere ting som må på plass før det siste steget tas, sier avisene. Wall Street Journals kilde hevder at avtalen kan bli signert i løpet av uken, dersom alle brikkene faller på plass.

Hvem eier egentlig Minecraft?

Gigantiske Minecraft.

Av disse regner vi med at spørsmålet om Minecraft-lisensen er ett av hindrene. Det er nemlig ikke Mojang som eier Minecraft-lisensen. Den sitter skaperen Markus «Notch» Persson på, og han har rakt inn flere millioner dollar i lisenspenger nettopp derfor de siste årene.

Dersom Microsoft ender opp med å kjøpe kun Mojang, uten å få Minecraft-lisensen med på kjøpet, er kjøpssummen helt utrolig. Likevel – de med litt god husk minnes kanskje at det i fjor sommer ble skrevet om at Microsoft-topper angivelig trodde at de eide Donkey Kong etter å ha kjøpt opp spillstudioet Rare.

Kritiske Notch

At Mojang skal bli kjøpt opp av Microsoft virker for øvrig spesielt med tanke på Markus Perssons krasse kritikk mot Microsofts behandling av Windows 8. Faktisk gikk han så langt som å nekte å godkjenne Minecraft for den nyeste utgaven av operativsystemet i 2012. Hovedgrunnen var Notch mente at Microsoft forkludret et åpent utviklingsmiljø med å legge ned krav og restriksjoner til sin egen applikasjonsbutikk.

Vi i Gamer.no har ikke lagt skjul på at vi liker Minecraft.

Tidligere i år kritiserte han også Facebooks oppkjøp av virtuell virkelighet-firmaet Oculus, som er mest kjent for de kommende VR-brillene Oculus Rift. Her var begrunnelsen knyttet til at det store selskapet ikke har fokus på spill.

Minecraft har blitt en kjempesuksess med over 54 millioner solgte eksemplar på tvers av alle plattformer. Spillet er tilgjengelig på PC, Xox 360, PlayStation 3, Xbox One og PlayStation 4, og det finnes også egne utgaver til mobile plattformer.

For en ukes tid siden fikk Minecraft en kraftig overhaling.
The Bountiful Update er Minecrafts største oppdatering til nå »

Siste fra forsiden