Middle-earth: Shadow of War byr på ferske utfordringer i ny historieutvidelse

Rollespillet frister også med en gratis Nemesis-oppdatering.

Warner Bros. og Monolith Studios lanserte denne uken en ny historieutvidelse til Middle-earth: Shadow of War. Ekspansjonen – som inkluderes i spillets sesongpass – plasserer spillere i skoene til Eltariel, en snikmorder som jobber for alvedronningen Galadriel.

I Blade of Galadriel trer spillere inn i rollen som snikmorderen Eltariel.
Warner Bros.

Eltariel har i flere tusen år bedrevet jakt og andre lysskye aktiviteter i Mordor, og har spesielt tatt opp kampen mot de onde Nazgûl. Dette har gitt henne kallenavnet Blade of Galadriel blant sine fiender, og i utvidelsen med samme navn må hun igjen ta opp sverdene sine for å gjøre slutt på ondskapen.

Monolith lover en helt ny historiekampanje, med flere sjefskamper å bryne seg på. I tillegg venter diverse sideoppdrag, nytt utstyr å få tak i og selvfølgelig en haug med nye orker å bli kjent med.

Ved siden av utvidelsen har Shadow of War fått en gratis oppdatering, med blant annet en endring til Nemesis-systemet. Denne introduserer nye evner for orkene i spillet, som påvirker hvordan de oppfører seg i kamp. I tillegg skal det bli enklere å trene opp undersåttene sine, fotomodusen får en overhaling og spillere får tilgang på sin egen spillstatistikk.

Du kan lese mer om samtlige endringer i gratisoppdateringen på Shadow of Wars Steam-side.

Engasjerende orkeslakt

Middle-earth: Shadow of War plukker opp tråden etter forgjengeren Shadow of Mordor, og bygger videre på historien om Talion og Celebrimbor. Sammen smir de en ny maktens ring, og går i gang med å bygge opp sin egen orkehær for å erobre Mordor en gang for alle.

Med inkluderingen av «loot»-kister fikk spillet mye negativ omtale rundt lanseringen i 2017, men selve spillopplevelsen var det ifølge vår anmelder lite å utsette på:

– Alt føles liksom så dynamisk og unikt; drevet av en rekke systemer som går sammen for å lage et utrolig interessant og kompetent eventyr. Den overhengende historien er riktignok ikke så mye å skryte av, men alle de små sammenstøtene som omkranser opplevelsen er med på å lage en personlig og underholdende fortelling som vil være unik for hver eneste spiller, skrev Espen Jansen den gang.

World of Warcraft får også snart en stor utvidelse.
Nettrollespillets neste ekspansjon skal lanseres til sommeren »

Siste fra forsiden