Minecraft blir LEGO-klosser

Når mange nok roper, får man svar.

Tidligere i vinter skrev vi om at svært mange ønsker seg egen Minecraft-LEGO. Nå melder den danske leketøysprodusenten at disse klossetilhengerne snart får ønsket sitt oppfylt.

LEGO lytter

Via LEGO CUUSOO, et nettsted hvor leserne selv kan foreslå og stemme frem ulike LEGO-konsepter, oppnådde Minecraft-konseptet i løpet av 48 timer i desember de 10 000 stemmene nødvendig for at konseptet skulle vurderes for realisering.

Nå har konseptet, som Minecraft-utvikler Mojang selv leverte inn, blitt godkjent av juryen som vurderer potensielle nye LEGO-produkter.

Leketøysprodusenten har foreløpig ingen prototype å vise til, men sier via den offisielle bloggen at de «gleder seg stort til å vise det frem.»

Dersom et brukerkonsept får gjennomslag og ender opp som et reelt LEGO-produkt, tilfaller én prosent av de totale salgsinntektene personen eller personene som kom med ideen i utgangspunktet.

Mojang uttalte tidligere i vinter at dersom Minecraft-LEGO ble en realitet, ville de donere disse inntektene til veldedighet. Dermed kan det se ut til at en eller flere veldedige organisasjoner kan se frem til liten slump penger i tiden fremover.

Les også: Anmeldelse av Minecraft

Siste fra forsiden