Minecraft kan få egen LEGO

Oppglødde spillere kræsjet serverne tre ganger før danskene tok poenget.

Det er nærliggende for mange å sammenligne de velkjente byggeklossene av LEGO-sorten med Minecraft – et sandkassespill som enkelt og greit sentrerer rundt å utvinne og utplassere kubiske byggeklosser. Derfor var det bare et spørsmål om tid før de to konseptene møttes.

Det kan minne litt om barndommen, ja.

Selskapet bak de danske byggeklossene har en side kalt CUUSOO, hvor tilhengere av lekeklossene kan laste opp sine egne skisser og idéer til nye byggesett. Om mer enn 10 000 mennesker stiller seg bak forslaget så tar LEGO selv en titt på forslaget. Minecraft-skaperne Mojang lagde selv en slik søknad på siden, og fikk massiv fanstøtte. De nådde målet på bare 48 timer, ifølge prosjektsiden (via Comon).

Under vurdering

– Dere har et lidenskapelig spillersamfunn som ønsker å se LEGO-sett inspirert av Minecraft. Det tok tre serverkræsj å bevise det for oss, men ja, vi lytter, skriver LEGO CUUSOO i en kommentar til prosjektet.

Videre forklarer de at konseptet må gjennom en omfattende vurderingsfase av en satt jury, som skal finne ut om Minecraft virkelig er et univers som kan overføres til LEGO med rettferdighet. Denne ventes å ta mellom en og to uker.

– Minecraft handler om å plassere byggestener hvor enn du vil i en virtuell verden. Med LEGO kan du bygge alt du kan se for deg i den fysiske verden. Minecraft og LEGO er ment å være sammen, skriver Mojang på prosjektsiden.

Utviklingsstudioet bak Minecraft har hyret inn to dedikerte spillere til å hjelpe dem med utviklingen av prototypene for et LEGO-sett. Koalaexpert og suparMacho, som de kaller seg, har tidligere hatt ansvaret for en suksessrik LEGO-modifikasjon til sandkassespillet.

De som greier å overbevise leketøysselskapet om å realisere idéen sin mottar én prosent av de totale salgsinntektene. De har Mojang tenkt å donere til veldedighet om de får gjennomslag.

Les også: Minecraft er «ferdig»
Les også: Minecraft forsinket på 360

Siste fra forsiden