Minecraft-salget har nådd 50 millioner

De siste PC-tallene skyver spillet forbi milepælen.

Mojang

Det er nå hele to og et halvt år siden vi anmeldte det avhengighetsskapende bygge- og gravespillet Minecraft, men spillet fortsetter stadig å være aktuelt, for eksempel i form av å bli brukt til å gjenskape områder fra virkeligheten.

Populariteten til spillet har økt jevnt og trutt, og gitt klirrende mynt i kassa. Nå kan skaperen Markus Persson i en Twitter-melding melde om en solid salgsmilepæl for originalversjonen av sitt indiehjertebarn.

Minecraft har nemlig nå solgt i hele 15 millioner eksemplarer bare på Windows-plattformen, en begivenhet Persson i den samme Twitter-meldingen mener det er god grunn til å feire.

Det går fortsatt bra for Minecraft.

Over 50 millioner til sammen

Som IGN tidligere rapporterte var tallet på 14 millioner så sent som i februar, noe som altså betyr at hele én million er blitt solgt i løpet av kun de tre siste månedene.

Dermed har det totale Minecraft-salget nå kommet opp i over 50 millioner om man regner med alle versjonene. Mobilutgaven Minecraft Pocket Edition passerte nemlig 21 millioner tidligere denne måneden, mens Xbox 360-versjonen nådde 12 millioner.

PlayStation 3-utgaven på sin side ble lansert i desember i fjor, og kun én måned senere hadde denne utgaven solgt én million eksemplarer. Det er uvisst hva tallet for denne versjonen ligger på nå.

Minecraft utvikles stadig: Den neste landskapsgeneratoren lar deg forme ditt eget landskap »

Siste fra forsiden