Minecraft-utvikleren mer enn doblet inntektene i fjor

Og det var etter å ha betalt en gigantsum til originalskaperen.

Minecraft: PlaySttaion 3 Edition.
Mojang

Det begynner å bli en stund siden Minecraft tok verden med storm, og for mange spillere er nok det kreative overlevelsesspillet noe som hører fortiden til. Men salgstallene fortsetter å fly i været, og nå forteller Wall Street Journal at Minecraft-studioet Mojang mer enn doblet inntektene sine i fjor.

Minecraft i «gamle dager». (bilde: Gamer.no).

Betalte nesten 800 millioner til Marcus Persson

I 2012 hadde selskapet en profitt på cirka 305 millioner norske kroner, mens i 2013 var profitten på hele 768 millioner kroner. Denne profitten kommer etter at selskapet hadde betalt nesten 773 millioner kroner til det private selskapet til Minecraft-skaperen Marcus Persson, for Minecraft-lisensen.

Minecraft: Xbox 360 Edition (bilde: Mojang).
Mojang

Totalt omsatte det svenske studioet for litt over 1,9 milliarder norske kroner, en økning på 38% siden 2012. 38% av inntektene stammet fra Minecraft på PC, 30% stammet fra versjonen på Xbox 360 og PS3, mens cirka 25% stammet fra mobilversjonen. Resten kom fra «merchandising» – som for eksempel Minecraft-basert Lego – og samlekortspillet Scrolls.

Studiosjef Carl Manneh sier til svenske IDG at han regner med enda bedre resultater for i år, blant annet takket være servertjenesten Minecraft Realms. Selskapet jobber også med Warner Bros. på en Minecraft-film.

Minecraft med noen grafiske modifikasjoner på PC. (bilde: Gamer.no).

Selskapet samarbeider også med en annen svensk indie-utvikler, Oxeye Games, på actionspillet Cobalt. Men utover dette har suksessutvikleren – som fortsatt har under 40 ansatte – tydeligvis ikke hastverk med å komme opp med noe nytt.

– Finansielt har vi overhodet ikke noe som presser oss til å haste inn i nye prosjekter. Dessuten har vi ingen eiere på utsiden som krever at vi skal nå spesifikke mål, sier Carl Manneh til Wall Street Journal.

Minecraft-skaperen selv, Marcus Persson, har som kjent investert noen av pengene sine i utviklingen av strategispillet Age of Wonders III. Det er rett rundt hjørnet.

Siste fra forsiden