Mini-SNES bruker samme maskinvare som Mini-NES

Retrokonsollene er så å si identiske på innsiden.

Nintendo

Selv om Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System skiller seg fra fjorårets mini-NES når det kommer til konsolltype og spillutvalg, er det ikke så mye som skiller dem. Dette melder Digital Foundry.

Dersom man spretter opp den lille miniatyr-Super Nintendoen ser man at den i bunn og grunn er kliss lik fjorårets Nintendo Classic Mini-konsoll. De to bruker akkurat samme kretskort – et Allwinner R16 System on Chip-kort, som inneholder fire ARM Cortex A7-prosessorer med en ARM Mali 400 MP2-grafikkenhet. På lagringsfronten stiler Hynix med en minnemodul på 256 DDR, sammen med 512 MB flashminne.

Helt naturlig

Egentlig er det en rimelig naturlig grunn til at de to er like – begge benytter seg av emulering for å få på plass retrospillingen, noe som innebærer at ytelse til syvende og sist vil være avhengig av koden til emulatoren. Ifølge Digital Foundry har Nintendo gjort et godt arbeid, og har også jobbet for å sørge for en god emulering av de spillspesifikke brikkesettene som mange Super Nintendo-spill var avhengige av.

Samtidig sørger nok kretskortlikheten for at det er rimelig lett for Nintendo å gjenoppta produksjonen av fjorårets Nintendo Classic Mini – noe de faktisk har sagt at de skal gå igang med snart.

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System er en liten konsoll som kommer med 22 innebygde spill. Maskinen er tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, og drar nytte av en del funksjoner som gjøres mulig av emulering, slik som spoling og muligheten til å lagre når som helst. Konsollen kommer i handelen 29. september.

Vi forventer å få kloa i en mini-Super Nintendo før helgen, og kommer til å kose oss med retrospillingen så fort som mulig.

Vi likte forgjengeren godt:
Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Siste fra forsiden