Monster Hunter World har fått lanseringsdato

Snart kan du kverke digre monstre på PlayStation 4 og Xbox One.

Den utfordrende spillserien Monster Hunter har de siste årene kun dukket opp på Nintendos konsoller, men under årets E3-messen ble det kunngjort at serien omsider skal ta spranget over til PlayStation 4 og Xbox One. Nå foreligger endelig også slippdatoen.

Monster Hunter World skal lanseres til de nevnte konsollene den 26. januar neste år, så det er altså noen måneder igjen før man kan deise løs på de monstrøse kreasjonene som venter oss. En trailer kom det også, og den kan du se øverst.

Masse våpen og krevende udyr

Capcom

Monster Hunter-serien, som alltid har vært vesentlig mer populær i Japan enn i vesten, tilhører action-rollespillsjangeren og går ut på å nedlegge stadig vanskeligere og Større beist. Udyrene man dreper gir deg materialer som du bruker til å oppgradere våpen og utstyr, og i tillegg må du samle en rekke andre ressurser fra omgivelsene.

Spillene byr på massevis av våpen, utstyr og oppgraderinger, og er blant annet kjent for å by på et relativt høyt utfordringsnivå, hvor monsterkampene må planlegges og forberedes godt og hvor riktig valg av våpen er en viktig forutsetning for suksess.

Monster Hunter World byr på 14 ulike våpenklasser som utvikleren Capcom tidligere har demonstrert i en serie videoer, og vi har også fått servert lengre klipp fra spillet som gir relativt detaljert innsikt i hvordan det blir å spille. I tillegg til PlayStation 4 og Xbox One skal det for øvrig også slippes en PC-versjon, men datoen for denne versjonen foreligger ennå ikke.

Det har også kommet et Monster Hunter-spill til Nintendo Switch: Men kun i Japan foreløpig »

Siste fra forsiden