Monster Hunter World og Resident Evil 2 får Denuvo-støtte

Omstridt kopibeskyttelse dukker opp i Capcoms kommende PC-spill.

Capcom

Campcoms to neste PC-spill, Monster Hunter World og nyutgaven av Resident Evil 2, får begge støtte av den omstridte kopibeskyttelsen Denuvo Anti-Tamper. Det ble klart den siste uka, da de to spillenesSteam-sider ble fylt opp med ny informasjon om de kommende lanseringene.

Denuvo har som mål å stanse piratkopiering av spill ved å blant annet kreve at man har tilgang på internett den første gangen man logger seg inn. Ofte fungerer denne kopibeskyttelsen akkurat som bestilt, ved å holde pirater ute i ukene og månedene etter et spills lansering, mens det andre ganger har skjedd at sperren har blitt knekt bare timer etter det aktuelle spillets slippdato.

Klar motstand

Monster Hunter World er snart klar for PC-lansering, men da får man også Denuvo med på slep.
Capcom

Mange mener også at Denuvo er synderen som sørger for at spill som Assassin's Creed Origins og Tekken 7 har hatt ytelsesproblemer på PC – Ubisoft har blankt avkreftet dette, mens Tekken-sjef Katsuhiro Harada tidligere har innrømt at Denuvo var delskyldig i et problem med PC-utgaven av spillet tidligere i år.

Samme hva man synes om Denuvo, er det i hvert fall klart at programvaren har sine klare motstandere.

Rime-utviklerne fjernet Denuvo-støtten i sitt spill etter at det dukket opp en «crack» etter bare fem dager og pirater mente at kopibeskyttelsen ødela for spillets ytelse, mens Sonic Mania ble bombardert av negative anmeldelser på Steam da det ble klart at spillet benyttet seg av tjenesten.

Monster Hunter World har solgt meget godt på konsoll ...
... og nå kommer spillet omsider til PC »

Siste fra forsiden