Monster Hunter: World sliter på Xbox One

Store problemer med spillets flerspillerdel.

Capcom

Monster Hunter: World ble omsider lansert forrige uke til stor jubel blant de fleste anmeldere, ikke minst her på verket. Nå viser det seg at det er noen skår i gleden for Xbox One-folket, for spillet har nemlig store, tekniske problemer på plattformen.

Som blant andre Polygon melder har det dukket opp klager på at flerspillerfunksjonaliteten på Xbox One-versjonen av Monster Hunter: World slettes ikke fungerer som den skal.

På spillets offisielle Twitter-konto opplyses det at både «matchmake»-, «filter search»-, «squad session search»- og «response to SOS»-funksjonene er ute av spill for øyeblikket. Utviklerne sier at de jobber med en løsning og vil komme med en oppdatering så snart som mulig.

Kritikerrost spill

Capcom

I mellomtiden kan man altså fremdeles spille sammen med andre ved å for eksempel invitere andre spillere, men de overnevnte funksjonene gjør flerspillerdelen en del enklere. Det skal ikke være rapportert om noen problemer på PlayStation 4.

Monster Hunter: World er det seneste og mest kritikerroste spillet i Monster Hunter-serien, som startet med Monster Hunter på PlayStation 2 i 2004. Serien tilhører sjangeren actionrollespill og går som navnet antyder ut på å jakte digre og farlige beist med stadig høyere vanskelighetsgrad, og byr på massevis av våpen, utstyr og oppgraderinger.

– Faktum er at det å møte desse beista er intense oppgjer der du stirer døden i kvitauge medan du bit tenna saman og prøvar å felle eit tannsterkt beist som får deg til å sjå ut som den vesle makken du strengt tatt er. Å halde ut er ein ting, men kjensla av å dra sigeren i land er noko anna, skrev vår anmelder.

Sea of Thieves kan også bli bra saker: Men det har noen svakheter »

Siste fra forsiden