Nå er det ingenting som heter Star Wars 1313 lenger

Disney vil ikke vedkjenne seg varemerket.

Star Wars 1313 kunne kanskje blitt noe.
LucasArts

Like før nyttår sendte Det Amerikanske Patent- og Varemerkekontoret ut en notis til Star Wars-eier Disney for å melde om at varemerket Star Wars 1313 holdt på å løpe ut. Disney svarte aldri på henvendelsen, og varemerket ble derfor klassifisert som «forlatt» av kontoret. Dette melder The Escpaist.

«Got telescopic sight, Flame throwers on my wrist.».

Dermed er det som tilsynelatende er siste rest av det uferdige Star Wars-spillet kostet under teppet. Etter at Disney kjøpte Lucasfilm og stengte understudioet LucasArts i april i fjor, samt stoppet utviklingen av alt studioet jobbet med, har prosjektet stått på stedet hvil i godt over et halvt år. Spinkle håp om at EA skulle bykse på prosjektet etter å ha tilegnet seg lisensen til å bruke Star Wars-navnet blir desto svakere nå som navnet også er forlatt.

Star Wars i mørket

I Star Wars 1313 skulle vi følge dusørjeger Boba Fett mens han gravde seg dypere ned i den korrupte undergrunnen på planeten Coruscant. Planeten er bygd opp av flere bylag, og mye av Boba Fett-byksingen skulle skje på lag 1313, der mafiavirksomhet er alfa og omega.

Boba Fett er en fanyndling. .

LucasArts viste frem spillet i en tidlig fase under E3-messen i 2012. Den gang fikk vi se actionfylte sekvenser som minnet mye om spetakkelkarusellen Uncharted. I tillegg var planen å knytte spillet til en Star Wars-tvserie som var under utvikling hos Lucasfilm før oppkjøpet.

Vår utsendte journalist fikk gløtte på spillet under E3-messen i 2012, og konkluderte den gang med at LucasArts helt klart viste spillet alt for tidlig, men at det som ble vist var mer enn nok til å vekke interesse.

Denne gangen skal det være myntet på et voksent publikum, og det er på høy tid. Star Wars trenger ikke bare være det gode mot det onde, og et spill satt til en underverden fylt med dusørjegere og smuglere kan være akkurat det vi trenger fra LucasArts nå, skrev Marius Kjørmo.

Andre Star Wars-spill på vei

Selv om Star Wars 1313 er lagt dødt, er det mye annet Star Wars-snadder på vei. Disney jobber med nye filmer som ventes mot slutten av 2015. EA har på sin side satt Battlefield-studioet DICE til å utvikle et nytt Star Wars: Battlefront-spill. I tillegg jobber ferske Area 52 Games med et gratisspill kalt Star Wars: Attack Squadrons der man skal krype inn i cockpiten på sitt eget romskip og kjempe romslag.

I fjor høst kom skisser og detaljer om spillet frem i lyset.
Slik kunne Star Wars 1313 ha blitt, dersom det ikke ble stagget »

Siste fra forsiden