Nå er Final Fantasy VII tilgjengelig på Steam

Rollespillklassikeren fyller ut spillbiblioteket med få nyvinninger.

Square Enix har i dag slengt Final Fantasy VII ut på nettbutikken Steam. Rollespillklassikeren har vært tilgjengelig i en slags ny utgave siden i fjor høst, men har så langt vært forbeholdt utgiverens egen butikkplatform.

Innholdet virker å være identisk med fjorlanseringen, men med Steam-prestasjoner i stedet for Square Enix' mindre innflytelsesrike system. Det betyr at du får tilgang til en «character booseter», som i praksis lar deg jukse deg til å hoppe over figurbyggingen.

Ingen store endringer

Nyutgivelsen endrer ikke mye av spillet, men skal være optimalisert for nyere maskiner. Før har spillet, som opprinnelig kom ut i 1998, vært vanskelig å sveive i gang på nyere operativsystemer.

Final Fantasy VII bergtok spillere og kritikere da det ble lansert på PlayStation høsten 1997. For mange europeere ble spillet deres første møte med den japanske spillserien, som for tiden jobber med å lansere sitt fjortende og femtende innslag. Det har i lang tid versert rykter om en skikkelig nyversjon, bygget fra grunnen av. Square Enix har dog slått ned ryktene gang på gang.

Les også: Tilbakeblikk på Final Fantasy VII Les også: Final Fantasy Versus XIII har skiftet navn

Siste fra forsiden