Nå har Nintendo stanset nettspilling på Wii og DS

Se hvilke spill du ikke lenger kan spille på Internett.

Nå er det ikke lenger mulig å spille Mario Kart Wii på nett.
Nintendo

De to gamle traverne Wii og DS har blitt noen ordentlige pengemaskiner for Nintendo. Den håndholdte tassen er den nest mest solgte spillemaskinen noensinne, med over 150 millioner, og Wii solgte i over 100 millioner eksemplarer før produksjonen av konsollen opphørte i oktober i fjor.

Nå som 3DS og Wii U for lengst har entret markedet ligger de to suksesskonsollene på dødsleiet, og nå melder Nintendo selv at de har skrudd av respiratoren når det gjelder Internett-funksjonaliteten til Wii og DS.

Fra og med 20. mai vil de fleste av spillene til de to konsollene ikke lenger være mulig å koble på nettet. Det betyr at man mister muligheten for nettbasert flerspiller, i tillegg til at andre funksjoner som deling av innhold og nedlasting av ekstrainnhold forsvinner.

Super Smash Bros. Brawl er blant spillene som mister nettfunksjonen.

Takker fansen

Nintendo har satt opp en komplett liste over alle spillene som blir berørt, som kan være nyttig å sjekke om du fremdeles bruker Wii-en eller DS-en på nettet.

Selskapet benyttet for øvrig anledningen til å takke fansen av konsollene for lang og tro tjeneste.

– Vi her hos Nintendo er oppriktig takknemlige for fansens vedvarende lojalitet til våre eldre systemer. Deres entusiasme for spillene til disse konsollene er et testamente til Nintendo-fansens lidenskap, skrev selskapet i pressemeldingen

For ordens skyld er det altså kun selve spillene som blir berørt, og Nintendo opplyser at det fremdeles vil bli mulig å bruke de digitale nettbutikkene Wii Shop Channel og DSi Shop, samt strømmetjenestene.

Arvtakeren til Wii gjør det ikke så bra for tiden: Skuffende Wii U-salg gjør at Nintendo taper mye penger »

Siste fra forsiden