Nintendo har stanset produksjonen av Wii-konsoller 

Etter sju år er det nå kun Wii Mini som masseproduseres.

Produktbilde av Nintendo Wii.
Nintendo

Nintendos nettsider i Japan (via ComputerAndVideogames) forteller at spillselskapet har produsert sin siste Nintendo Wii-konsoll. Dette markerer begynnelsen på slutten for den suksessrike konsollen – når de siste eksemplarene skrapes av butikkhyllene er det slutt på det syv år lange eventyret.

Nintendo Wii er en av de mer unike konsollløsningene på markedet. Der konkurrentene sverget til et standardisert grensesnitt med håndkontrollere, satset Nintendo hardt på en avlang kontroller med bevegelsessensor. Ingen spill demonstrerte potensialet bedre enn Wii Sports, der spillerne simulerte blant annet bowling, golf, boksing og tennis ved å veive med hendene.

Wii Mini fortsetter

Wii Mini er fremdeles i produksjon.

Riktignok gjelder produksjonsstoppen først og fremst den opprinnelige Nintendo Wii-modellen. Mens den hvite konsollen ikke blir å finne lenger etter hvert, fortsetter spillselskapet å produsere rødkantete Wii Mini-konsoller for salg her i Europa og i Canada. Dette forteller en Nintendo-representant til Gamer.no.

Tidligere i år begynte Nintendo å stenge ned enkelte nettjenester på konsollen, slik som Wii Message Board og Nintendo Channel, for å begynne å avslutte det lange løpet.

Det triller også fremdeles inn noen små titler til den gamle konsollen i ny og ne, men kvalitetssikrer Nintendo selv retter nå sin fulle oppmerksomhet mot arvtager Wii U. Den kom på markedet i fjor høst.

Salgsuksess

Om etterfølgeren kan makte de samme imponerende salgstallene er heller usikkert. På sine syv år på markedet har Nintendo Wii solgt over 100 millioner eksemplarer, ifølge tall sluppet av Mario-fabrikken selv i juni.

Super Mario Galaxy 2 vant kritikernes gunst.

Det tresifrede tallet gjør at konsollen er Nintendos tredje største salgsuksess til nå, med kun håndholdtkjempene Gameboy og Nintendo DS i tet. Til sammenligning har konsollkonkurrenter Xbox 360 og PlayStation 3 kun bikket henholdsvis 78 og 75 millioner.

At veivemaskinen har bydd på en god delg kritikersuksesser i sin levetid er også ubestridelig, da særlig produsert av Nintendo selv. Super Mario Galaxy 1 og 2, The Legend of Zelda: Skyward Sword og Mario Kart Wii er bare noen av spillene som har gjort det sterkt her på Gamer.no.

Har du noen Nintendo Wii-favoritter eller minner? Del de gjerne i kommentarfeltet.

Les også: Deprimerende tall for Wii U
Les også: Eigil oppsummerte noen av sine beste Wii-øyeblikk

Les også
Anmeldelse: Super Mario Galaxy 2

Siste fra forsiden