Wii Mini til Norge

Nintendo krymper Wii-konsollen.

Det har ikke skjedd så mye på Wii-fronten etter at oppfølgeren Wii U ble lansert, men dette hindrer ikke Nintendo i å lansere sin nye Wii Mini i Norge. Konsollen, som er en krympet og noe nedskalert versjon av Wii, skal lanseres 15. mars her til lands.

Wii Mini kommer i en matt svart farge med en rød ramme, og lanseres sammen med røde versjoner av Wii Remote Plus og Nunchuk-kontrolleren. I tillegg vil Nintendo relansere flere spill i Nintendo Selects-serien, inkludert Mario Party 8, Wii Sports Resort, Mario Power Tennis og Super Paper Mario.

Frister det med en slik under TV-en?

Ingen nettstøtte

En ting du må være klar over før du eventuelt går til innkjøp av den nye versjonen av Wii, er at den ikke har noen muligheter til å koble seg opp til nettet. Det vil si at du heller ikke kan kjøpe og laste ned spill fra Virtual Console eller WiiWare.

Wii Mini har heller ikke støtte for GameCube-spill eller inngang for SD-kort. Dessuten støtter den kun kompositt-video, og har kun én USB-port.

Det er ikke klart hvor mye Nintendo planlegger å ta betalt for den nye konsollen. Med tanke på alle nedskaleringene bør den være betydelig billigere enn Wii, men det gjenstår å se.

Konsollen ble opprinnelig sluppet i Canada i desember. På det tidspunktet hadde ikke Nintendo annonsert noen lanseringsplaner for resten av verden, men nå er det altså klart at den kommer til Europa.

Vil du vite når Wii Mini får norsk utsalgspris? Be om prisvarsel gjennom vår Prisguide.

Les også: Blogg: Et farvel til Nintendo Wii
Les også: Nintendo er skuffet over Wii U-salget

Siste fra forsiden