Nintendo stenger flere nettjenester på Wii

Wii Shop-butikken kommer fremdeles til å være åpen.

Nintendo kommer til å stenge ned en god del av Nintendo Wiis nettjenester den 28. juni juni. Dette melder Nintendos britiske nettside.

De siste seks årene har man kunnet sende meldinger til hverandre på Wii Message Board, holdt seg oppdatert på været gjennom Forecast Channel eller fått med seg nyheter via News Channel. Det blir det nå slutt på.

I tillegg stenges Everybody Votes Channel, Nintendo Channel og Mii Contest Channel. Man kan heller ikke overføre data til og fra venner med Wii Connect 24-tjenesten lenger.

Heldigvis blir konsollens viktigste nettjeneste, Wii Shop Channel, fremdeles holdt vedlike. Noe annet hadde vært en blemme – mange har nok investert tungt i flerfoldige Virtual Console- og WiiWare-spill. Om denne kanalen overlever i seks år til gjenstår dog å se.

Siden Nintendo ikke har knyttet nedlastninger fra Wii Shop Channel til noe annet enn konsollen, kan det lønne seg å hamstre inn spill man ønsker å ta med seg videre. Om Nintendo bestemmer seg for å stenge ned sjappa i fremtiden, kan man nemlig risikere å miste alt.

Everybody Votes-kanalen stenges blant annet ned.

Wii U fremover

Nintendo har for lengst begynt å migrere mot nye beitemarker med nykonsollen Wii U som ble sluppet i fjor høst. Så langt har ikke konsollen solgt all verdens, og Nintendo har selv ytret skuffelse over resultatet.

Det har ikke akkurat haglet med spillslipp på Nintendos nyeste dette året. Etter den første bråten med lanseringstitler har det vært ganske stille. Situasjonen ble ikke bedre av at Ubisoft bestemte seg for å utsette konsolleksklusive Rayman Legends til i høst, samtidig som de valgte å gi spillet ut på Xbox 360 og PlayStation 3 også.

Les også om hvilke servere EA stengte tidligere i år

Siste fra forsiden