Nå kan du filme i tre dimensjoner

3DS-ens nyeste systemoppdatering byr på videoopptak og demospill.

Nintendo 3DS hadde en laber salgsstart, som blant annet førte til et kjapt og drastisk priskutt på den håndholdte konsollen. Aksjene til storselskapet har vært i nedgang for første gang på lenge, men nå begynner ting å se lysere ut for 3D-konsollen.

Tetris 3D trenger du neppe å vurdere via en demo.

Det har neppe noen sammenheng med den nye oppdateringen til konsollen, som rulles ut i dag. Men den tilfører i hvert fall konsollen en drøss av nye funksjoner, ifølge en pressemelding fra Nintendo-importør Bergsala Norge.

Systemoverføring

Den største nyheten er nok at man omsider kan filme i 3D, og det i opptil 10 minutter. Kameraprogrammet har også fått noen nye funksjoner, som blant annet lar deg lage egne animasjoner eller ta bilder med faste intervaller og gjøre dem om til en stop motion-film.

Nintendo eShop-butikken har samtidig fått et rikere utvalg, med blant annet demoversjoner av utvalgte spill. Dermed får man endelig sjansen til å prøve spill før man kjøper dem. Mange setter nok også pris på at man kan laste ned filer i sovemodus nå.

Den siste store nyheten er at det vil være mulig å overføre filer mellom ulike 3DS-konsoller fremover, gitt at de tilhører samme spillregion. Her får man sjansen til å dra over nedlastede spill og programvare, overføre pengebalansen i eShop og utveksle bilder og lyd. Denne prosessen kan man kun utføre fem ganger totalt, og man må vente en uke mellom hver gang.

Les mer om kriteriene for systemoverføringen her.

StreetPass Mii Plaza har også fått nytt innhold.

Les også: Nintendo sparer på godsakene
Les også: Nintendo: – 3DS trenger bedre spill

Siste fra forsiden