Nå kommer alle Skyrim-utvidelsene til PlayStation 3

Samtidig kan PC-spillere snart kose seg med Dragonborn.

Etter nesten et år med spekulasjon, vage uttalelser og frustrerende lite informasjon har Bethesda nå endelig annonsert at PlayStation 3-eiere snart kan kose seg med tilleggspakker til The Elder Scrolls V: Skyrim.

Det vil med andre ord si at man kan ta grepet om DualShock 3-kontrolleren og fordype seg i vampyreventyret Dawnguard, bygge og bo i Hearthfire, og ta båten over til øya Solstheim i Dragonborn.

Kommer i februar – i motsatt rekkefølge

Endelig dato er ikke spikret, men Bethesda lover dypt og hellig at alle tre pakkene skal være ute innen februar er over. Som plaster på såret for den lange ventetiden lanseres alle pakkene med et avslag på 50% den første måneden. Førstemann ute er Dragonborn, fulgt av Hearthfire og så Dawnguard til sist. Besynderlig nok betyr dette at PlayStation 3-eiere får pakkene i motsatt rekkefølge i forhold til Xbox 360 og PC.

Dragonborn lar oss utforske Solstheim.

Apropos PC: mus-og-tastatur-brukere kan glede seg over nyheten om at Dragonborn også endelig dukker opp på Steam allerede 5. februar. Dermed kan det virke som om Bethesda begynner å bli a jour med utgivelsene sine – endelig. Noe av grunnen til at PC-spillere får ting senere er at Bethesda inngikk en eksklusivitetsavtale med Microsoft før spillslipp om at Xbox 360 skulle få en måneds forsprang på de tre første nedlastbare pakkene.

Trøblete PlayStation 3-utgave

Det bør nok nevnes at PlayStation 3-utgaven av The Elder Scrolls V: Skyrim har et trøblete rykte på seg. Etter lansering i 2011 oppdaget mange at spillet gikk tregere og tregere etter hvert som man boltret seg mer og mer i den massive verdenen. Noe av problemet ble forsøkt fikset i flere oppdateringer, men fremdeles skal ikke situasjonen være helt optimal.

Vi anmelde forøvrig Dragonborn like før julerushet innhentet oss, og slengte like godt opp en åtter for å vise hvor fornøyde vi var.

Les også: – Dawnguard kommer kanskje ikke til PS3 Les også: – Det er ikke spillmotoren som er problemet i Skyrim

Siste fra forsiden