Nå kommer Steam til Linux

Left 4 Dead 2 første spill ute på Linux-utgaven av tjenesten.

Ingen kan vel påstå at operativsystemet Linux har vært et mekka for spillentusiaster. Sett bort fra en liten drøss med mer og mindre kjente indie-spill er det antageligvis id Software som har stått for de største spillopplevelsene på operativsystemet med Linux-utgaver av blant annet Doom- og Quake-serien.

Nå kan det se ut som om lysere tider er i vente for spillhungrige Linux-brukere. Valve har annonsert at de jobber med en utgave av nettbutikktjenesten Steam til operativsystemet, og har til og med opprettet en egen blogg for å dele utviklingsprosessen med Internett.

«Steam’d penguins»

Valve har snekret sammen et eget team, kalt «Steam’d penguins», for å takle prosjektet, som ifølge bloggen har jobbet med å lage en Linux-portering av Steam-klienten og Valves zombiespill, Left 4 Dead 2.

Left 4 Dead 2 på Linux. (Bilde: Michael Larabel)

I første omgang er det Ubuntu-distribusjonen av Linux som står i fokus, men Valve er åpne om at dersom brukerne går mann av huse etter Ubuntu-klienten kan Steam bli å dukke opp på andre Linux-distribusjoner.

Videre ønsker pingvinene å jobbe med porteringer av andre Valve-titler, noe som kal bety at spill som Dota 2, Counter-Strike: Source og Half-Life serien kan finne veien til operativsystemet etter hvert.

Noe lanseringstidspunkt nevnes ikke, men teamet hevder at en intern beta må gjennomføres i første omgang.

– Gabe liker ikke Windows

Vi hørte rykter om dette prosjektet allerede i april, da Linux-eksperten Michael Larabel hevdet å ha vært på besøk hos Valve for å bistå med utviklingen av prosjektet.

Samarbeidsspillet Left 4 Dead 2 blir første spill ute på Ubuntu.

Larabel fikk samtidig slått av en prat med den velkjente Valve-gründeren Gabe Newell, og sjokkerte Linux-mannen med hvor lite begeistret han var ovenfor kommende Windows 8 og Microsofts fremtid.

Samtidig så Larabel muligheten for at Valve kan bli en vinner på det alternative operativsystemet:

– Valve har potensialet til å bli det mest Linux-vennlige spillselskapet, siden id Software ikke har laget noen Rage-klient for Linux, Epic Games ikke har noen spesifikke planer til plattformen og de andre storstudioene holder seg unna Linux-klienter, erklærer Larabel.

Les også: – Steam kommer snart til Linux Les også: Valves helt unike personalbok

Siste fra forsiden