Nå skal man ikke lenger miste hørselen av eksplosjoner i PUBG

Skytespillet senker støynivået og introduserer nye systemer for å stoppe juks.

PUBG Corp

Like før den offisielle lanseringen av Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) i desember introduserte PUBG Corp. en endring til eksplosjonene i spillet. Kort forklart gikk støynivået opp flere hakk – spesielt når man befinner seg i det infernalske bomberegnet kalt «red zone» – noe spillere har klaget over siden den tid.

Kanskje blir PUBG en mer stillegående affære nå.
PUBG Corp

Nå har utvikleren omsider tatt tak i problemet, med en PUBG-oppdatering som rulles ut på PC torsdag morgen. Ifølge spillets Steam-side vil oppdateringen fjerne feilen der flere eksplosjoner samtidig skaper et utilsiktet høyt lydnivå. Antallet eksplosjoner vil også reduseres for å forbedre ytelsen i spillet.

Nytt system for å stoppe juks

Ved siden av red zone-endringene introduserer oppdateringen en overhaling av spillets systemer for antijuks. Heretter vil PUBG gå gjennom spillfilene dine hver gang du starter opp spillet, og dersom noe fusk oppdages vil det nekte å starte.

Dette gjelder all modifisering eller tilførsel av filer i PUBG-mappen, og en konsekvens er at enkelte tredjepartsprogrammer nå vil blokkeres. Blant annet har ReShade – et populært verktøy som lar spillere justere farger og andre visuelle innstillinger – havnet på forbudslisten.

Juks har blitt et stadig større problem for PUBG, og bare i januar ble over én million spillere bannlyst fra det populære skytespillet. De store tallene bettyr riktignok ikke at tilfeller av juks er på vei nedover, og antijuksetjenesten BattleEye forteller at det bare blir verre og verre.

I forbindelse med implementering av oppdateringen skulle serverne være nede fra 03:00 til 06:00 torsdag morgen. Per klokken 05:59 er nedetiden forlenget med to timer.

I Kina har man begynt å arrestere utviklere av jukseprogrammer.
120 personer ble tatt i et omfattende raid tidligere i år »

Siste fra forsiden