Nå vil Microsoft gjøre stua di om til et virtuelt spillrom

Høyteknologiske projektorkamera gjør hver vegg til et spillområde.

RoomAlive virker spennende.
Microsoft Research

For snart et år siden så vi hvordan Microsoft eksperimenterte med å gjøre om de veggene i stua til et lerett som fylles av spillgrafikk utover TV-en. Demonstrasjonen, som de kalte IllumiRoom, imponerte både oss og andre, men var langt fra billig nok til å kunne gå over disk hos nærmeste elektrovarebutikk med det første.

Nå har forskerne hos Microsoft videreutviklet idéen om IllumiRoom ett steg videre, med en ny prototyp som de kaller RoomAlive. Resultatet kan du se i videoen nederst i artikkelen.

Måler dybden i rommet ditt

RoomAlive bruker enheter med både kamera og projektorer, slik at de kan måle dybden i rommet. På veggene kan man se spillgrafikk, og kan da ta på veggene, ungå farer som svirrer over hodet ditt, eller skyte monstre med det vi antar er lyspistoler. Videoen viser noen prototyper som viser systemet i bruk.

Den første er en Whack-a-mole-demo, der figurer dukker opp og man å slå eller skyte de ned. I den andre demoen styrer du en soldat, og beveger karakteren rundt i rommet mens man skyter roboter. Traps er den tredje spillbare demoen, og der er det om å unngå å bli truffet av feller.

Som med IllumiRoom er det lite sannsynlig at vi får tilgang til teknologien med det første. Projektor-kamera-oppsettet er nok for dyrt til at forbrukere lett skal kunne gå til innkjøp i nærmeste fremtid.

Det som derimot er på tur inn i bransjen er VR-briller.
Vi har tro på at VR-brillene kan toge inn i både spillverdenen og andre områder »

RoomAlive-demonstrasjon. (Video: Microsoft Research)

Siste fra forsiden