Napoleon-strategi fra Paradox

Svenskene starter helt ny spillserie.

I forbindelse med Gamescom-messen i Tyskland fortalte svenske Paradox at de jobber med et nytt spill i deres kanskje største strategiserie, Europa Universalis. Nå viser det seg at de har flere jern i ilden.

March of the Eagles er et storstrategispill med fokus på Napoleonskrigene. Handlingen finner sted fra 1805 til 1815, en tid der det skjedde utrolig mye i Europa. Her i Norge er vi for eksempel godt kjent med året 1814, men det som skjedde på Eidsvoll var ikke noen frittstående hendelse. I stedet var det et resultat av storpolitikken på kontinentet.

Vinter i Europa.

I det nye spillet får du lede nasjonen din i denne svært utfordrende tiden. Du må først og fremst sørge for at landet du leder overlever, noe som slett ikke er en selvfølge. Men er du av den ambisiøse typen kan du bruke en rekke virkemidler for å skaffe deg mer makt, og hjelpe nasjonen din til dominans i Europa.

Virkemidlene inkluderer selvsagt diplomati, og det er mulig å danne koalisjoner slik at du og dine partnere står sterkere. Men krigføring er også et viktig element i spillet, og du får stor kontroll over hærene dine. Her er forsyningslinjer essensielle; du må sørge for at styrkene dine har ressursene de trenger, og helst også sørge for at motstanderens forsyningslinjer kuttes.

Handlingen foregår forøvrig på et topografisk korrekt kart over Europa.

I pressemeldingen beskrives spillet som flerspillerfokusert, og opp til 32 spillere kan slåss om makten i Europa. I tillegg loves vi støtte for modifikasjoner, noe Paradox tidligere har hatt stor suksess med.

March of the Eagles skal etter planen lanseres i løpet av første kvartal 2013. Du kan sjekke den offisielle produktsiden hos Paradox for mer informasjon, og om du er veldig begeistret kan du registrere din interesse for den kommende betatesten.

Les også: Crusader Kings II får ny tilleggspakke
Les også: Anmeldelse: Victoria II

Spillets første trailer.

Siste fra forsiden