NATO og Russland barker sammen i nytt strategispill

Ukraina får NATO-hjelp og Russland invaderer.

Battlefront

Etter den russiske invasjonen av Krim-halvøya i Ukraina, og deres mer eller mindre skjulte støtte til opprørerne i øst, har forholdet mellom Russland og Europa forverret seg betraktelig. I Combat Mission: Black Sea utvikler det nye fiendskapet seg etter hvert til full krig mellom NATO-styrker og russiske invasjonsstyrker i Ukraina.

Russiske stridsvogner. (bilde: Battlefront).

Omfattende strategispill

I likhet med de andre Combat Mission-spillene er Black Sea et avansert strategispill som benytter et turbasert system. Spillet kjører på samme spillmotor som andre verdenskrig-spillet Combat Mission: Battle for Normandy, men bytter ut det gamle utstyret med nye krigsmaskiner og våpen.

Stor logo. (bilde: Battlefront).

Spillet introduserer også amfibiekjøretøy og droner, samt muligheten til å benytte seg av elektronisk krigføring og ødelegge motpartens kommunikasjonsforhold. Battlefront forklarer også at artilleri er betraktelig mer nøyaktig enn før, og de har også lagt inn en bråte andre små nyheter.

Du kan få et overblikk over funksjonene og innholdet i spillet på Battlefronts nettsted.

Utgiveren sier ikke når det nye krigsspillet skal lanseres, men forklarer at de vil utvide det med mer innhold etter lansering. I starten er det for eksempel bare russiske, ukrainske og amerikanske styrker i spillet, men planen er å inkludere andre NATO-land senere.

En fiktiv konflikt mellom Russland og NATO er også tema for de populære sanntidsstrategispillene i Wargame-serien. I Wargame: AirLand Battle foregår deler av kamphandlingene i Norge. Det spillet fikk forøvrig en stor gratisutvidelse etter lansering.

Siste fra forsiden