Neste Call of Duty kan være avslørt

Call of Duty: Ghosts kommer angivelig til høsten.

De siste åtte årene har Activision kvernet ut et nytt Call of Duty-spill, like i tid til å nå julehandelen. Derfor er det vel ingen som er særlig overrasket over at vi i høst får se et nytt spill i serien. Litt mer overraskende er det at det kommende spillet tilsynelatende ikke har et oppfølgertall i tittelen.

Onsdag ettermiddag dukket det nemlig opp annonser fra to utsalgssteder som nevner Call of Duty: Ghosts. Det var britiske Tesco og Amerikanske Target som slapp de to annonsene. Ifølge Twitter-bruker Wario64, som lenket til Target-annonsen, skal annonsen egentlig slippes 5. mai. Dette melder Polygon og Eurogamer.

Infinity Ward på banen igjen

Tilsynelatende er årets skytebrudulje utviklet av serieveteran Infinity Ward, og kapper bare delvis knytningen til Modern Warfare-sagaen. Undertittelen Ghosts sikter dog mest sannsynlig til figuren Ghost, som ble en fanfavoritt etter sin opptreden i Modern Warfare 2. Dette underbygges av et coverbilde som viser figuren med sin ikoniske finlandshette.

Bilde av annonsen fra Target.

De to butikkene nevner også hver sin slippdato, men det er usikkert om noen av de stemmer. Tesco-listingen førte opp 13. desember som slipp, noe som er ukarakteristisk sent for serien. Da er det mer sannsynlig at Target-annonsen treffer blink med sin 5. november-dato. Så langt virker det dog som om Xbox 360- og PlayStation 3-utgavene er nevnt, men vi tipper at en PC versjon i det minste slenges på lasset.

Hva med neste generasjon?

Besynderlig nok nevner ingen av de to butikkene noe om spillet også slippes til neste generasjons konsoller. Det er dog rimelig å anta at Activision ikke har planer om å ignorere PlayStation 4 og neste Xbox. Litt mer usikkert er det med Wii U. Activision har tidligere uttalt at de ble skuffet over Call of Duty: Black Ops IIs salgstall på maskinen.

Dette er faktisk ikke første gang vi hører om Call of Duty: Ghosts. I en YouTube-video fra mars fortalte brukeren Drift0r at han satt på informasjon om spillet.

Les også: Anmeldelse av Call of Duty: Black Ops II Les også: Gearbox takket nei til å jobbe med Call of Duty

Siste fra forsiden