– Neste Xbox blir billigere og mye mindre

Ryktene svirrer om Microsofts neste stuekonsoll.

Den neste Xbox-en til Microsoft har aldri blitt offisielt annonsert, men det er ingen tvil om at den er under utvikling. Sony har bekreftet at de jobber med PlayStation 4, og Microsoft har nok veldig lyst til å være først ute igjen. Xbox 360-ens forsprang på et drøyt år gagnet dem noe veldig.

Kinect blir nok en viktig del av neste Xbox.

Det oppstår stadig nye rykter om «Xbox 720», som mange velger å kalle den. Det siste av dem, fra forholdsvis sikkert hold, går ut på at den vil være mye mindre enn Xbox 360. Samtidig skal den koste mindre og være tett integrert med Kinect-teknologien. Det skriver ryktebloggen MS Nerd (via Industry Gamers).

MS Nerd skal ha kommet med svært presise spådommer om Microsoft-produkter tidligere, og spekulasjonene hans virker troverdige.

Mange prosessorer

Den nye konsollen skal angivelig være bygd rundt kjernen til operativsystemet Windows 9, som heller ikke er annonsert enda. I disse dager jobber Microsoft fortsatt med Windows 8, noe som kan tyde på at den neste Xbox-en er et stykke unna.

Maskinvaren skal benytte seg av samme prinsippet som Zune HD. Det vil si at den har én hovedprosessor, og flere små som dedikeres til grafikk, kunstig intelligens og andre funksjoner. Prosessoren skal angivelig være et samarbeidsprosjekt mellom Microsoft og to partnere, og baseres på ARM-arkitekturen.

Så gjenstår det å se om vi faktisk får se den nye Xbox-en neste år.

Siste fra forsiden