Nexus-skaperne prøver igjen

Vil lage oppfølger til kritikerrost taktikkspill, men sliter i motbakke.

Utviklerne bak kultklassikeren Nexus: The Jupiter Incident har lenge ønsket å lage en oppfølger for spillet sitt. Allerede i fjor prøvde de å skaffe midler via folkefinansiering, da på nettstedet Games Plant, men kampanjen deres lykkes ikke. Det var imidlertid før Tim Schafer og Double Fine opplevde sin vanvittige Kickstarter-suksess og sørget for at konseptet fikk massiv oppmerksomhet.

Nå gjør Nexus-skaperne et nytt forsøk på å stable sammen et budsjett, denne gangen på Kickstarter. De ber om hele 650 000 dollar, altså 3,7 millioner kroner. Selv om Nexus har mange engasjerte tilhengere, er det kanskje litt optimistisk å be om så mye penger for en oppfølger til et spill som tross alt ikke er særlig kjent. De har i alle fall samlet sammen 66 000 dollar (nærmere 380 000 kroner) til nå, med 26 dager igjen av kampanjen.

Nexus: The Jupiter Incident ser kanskje ut som et strategispill i stil med Homeworld, men er langt mer taktisk. Utviklerne selv kalte det en taktisk flåtesimulator, og forteller at det ikke minner om noe annet på markedet. Du kan kontrollere opp til ti romskip samtidig, og disse er svært detaljerte og kan skreddersys dine behov.

Som i det første Nexus er oppfølgeren sentrert rundt flaggskipet ditt, som nå får nye egenskaper takket være de nye evnene til enkelte av menneskene. Men både du og fiendene dine får tilgang på en rekke nye skip, som alle er bygd opp av ulike komponenter som kan byttes ut og kombineres på ulike måter. Vi loves også spektakulær grafikk, nye solsystemer og en rekke andre små og store nyheter.

Du kan se utviklernes promoteringsvideo under artikkelen.

Les også: Strategispillet Blackspace trenger støtte
Les også: Anmeldelse: Star Wolves

Siste fra forsiden