– Nintendo vil droppe Wii U-navnet

Konsollen kan få nytt navn før lansering.

Hva barnet skal hete er ikke alltid like greit å bestemme seg for. Nå hevder kilder CVG har snakket med at Nintendo vurderer et navnebytte for den kommende stuekonsollen sin.

3D-hva?

Bakgrunnen skal ettersigende være både skuffende mottakelse etter E3-avsløringen i fjor, og forvirringen som har oppstått rundt Nintendo 3DS og Nintendo DS.

Brettkontrolleren til Wii U.

Enkelte steder i verden har nemlig spillbutikkene sett seg nødt til å merke 3DS-spill med store, røde klistremerker for at kundene ikke skal ta feil av 3DS- og DS-spill. Nintendo selv har måttet understreke samme forskjellen i reklamefilmene sine, hvor de sier at «Dette er ikke en DS, det er 3DS.»

Ifølge kildene til CVG skal dette nå ha utløst diskusjoner på høyt nivå innad hos Nintendo angående et eventuelt navnebytte, hvor de ønsker å unngå tilsvarende forvirring når stuekonsollen lanseres.

Nintendo-sjef Satoru Iwata har i tillegg uttalt til investorene at de har fått en lærepenge fra 3DS-lanseringen, og at de ikke må gjøre samme feilene med lanseringen av Wii U.

Wii U ble første gang vist frem på fjorårets E3-messe i Los Angeles. Dersom konsollen nå utstyres med et nytt navn, skal vi ikke se bort i fra at dette annonseres når hele verdens spillpresse atter en gang returnerer til den solrike byen på USAs vestside i juni i år.

Les også: Slik er Wii U

Siste fra forsiden