Nintendo vil finne opp Zelda-formelen på nytt

Slipper oppusset Wind Waker til Wii U siden det nye Zelda-spillet tar tid.

I ettermiddagens Nintendo Direct annonserte Nintendo at det er to The Legend of Zelda-spill på vei. Det ene er et helt nytt spill som vi ifølge Ejii Anuma ikke får se på en god stund enda. Teamet jobber hard med å tenke opp noe nytt for serien, og med å endre de langtlevende konvensjonene. Noe av det de vil kvitte seg med er at spillere må fullføre grottene i bestemte rekkefølger, og at man kun kan spille alene. Er det et flerspiller-Zelda Nintendo hinter til, mon tro?

I fjor sommer fortalte Shigeru Miyamoto noe lignende: at Nintendo jobbet med et antall eksperimenter for serien.

– Når vi føler vi har funnet det eksperimentet som kan hjelpe oss med å gi ut et Zelda-spill til et stort marked, kommer vi til å annonsere det, sa Miyamoto den gang.

Dermed får vi neppe se et splitter nytt hjemmekonsoll-Zelda før tidligst i 2014.

Oppusset Wind Waker som plaster på såret

Nintendo pusser opp Wind Waker. (Bilde: Nintendo Direct 23.01.2013)

Siden utviklingen av dette nye Zelda-spillet tar så lang tid, kommer Nintendo å slippe en oppdatert utgave av GameCube-spillet The Legend of Zelda: Wind Waker til Wii U allerede i høst. Mange kjenner Wind Waker først og fremst på sin spesielle grafiske stil, som tar steget vekk fra den mer realistiske fremstillingen mange knyttet Zelda-serien mot på begynnelsen av 2000-tallet.

Nintendo lover noen endringer i spillsystemene også, men fortalte ikke noe om hva dette vil innebære. Det er lett å se for seg at det handler om å tilpasse spillet til berøringskontrolleren.

The Legend of Zelda: Wind Waker på Wii U skal kunne spilles helt og holdent på GamePad-en, og skal være kompatibelt med Miiverse.

Les også: Eksperimenterer med konsepter til nytt Zelda Les også: Slik blir Pikmin 3 på Wii U

Siste fra forsiden