Nintendo vil ha Wii U online

Mariopappa Miyamoto tenker høyt om nettjenester.

Sony og Microsoft har hatt et onlinetilbud til spillerne i lange tider, i form av PlayStation Network og Xbox Live. En tilsvarende tjeneste har vært sårt savnet hos Nintendo.

I et intervju med MTV lufter Marioskaper Shigeru Miyamoto noen tanker om hvordan Nintendo kan gjøre noe med dette savnet.

– Vi skal ikke sitte her og si at vi ønsker å bli det beste spillselskapet på onlinetjenester, for det er ikke målet vårt. Men vi har skjønt at en del av de spillopplevelsene forbrukerne setter pris på også krever eller forbedres av en onlineforbindelse.

Miyamoto fortsetter videre:

– I og med at Wii U kommer med en nettleser innebygget er det ganske åpenbart at en internettforbindelse kommer til å være viktig for konsollen.

Les også: –Wii U blir kraftigst av konsollene

Nintendos konsoller har ikke vært fullstendig uten onlinemuligheter, men i motsetning til Sony og Microsofts løsninger har man ikke hatt én spillerkonto å forholde seg til. Derimot har man måttet ha en konto per type konsoll: en for Wii og en for DSi. Det har gjort en tilsvarende løsning som Sony og Microsoft har vanskelig for det familieorienterte spillselskapet.

Miyamoto bekrefter ikke at en felles kontoløsning kommer, men han har samtidig noen ideer om hvordan en slik løsning kunne ha vært.

– Vi har introdusert Mii-ene for verdenen og alle har forhåpentligvis hver sin Mii. Det bør kunne ligge noen muligheter for bruk av disse fremover. Et nøkkelord for Nintendo online er å skape en onlineopplevelse som passer for alle, så vi ser på hvordan vi kan lage en onlinetjeneste hvor alle er velkomne.

Hvordan en eventuell onlinetjeneste fra Nintendo blir, gjenstår å se. Wii U skal ettersigende lande i butikkhyllene en gang før sommeren neste år.

Les også: Vi har testet Wii U

Siste fra forsiden