Norsk filminstitutt gir støtte til seks spill

To av spillene får en million kroner hver til videre utvikling.

Norsk Filminstitutt har i dag fortalt at de gir totalt 4,22 millioner kroner i støtte til seks norske spillprosjekter. Dette er et lite nedrykk fra pengestrømmen under forrige støtteutdeling i mai. Den gang var pengepotten på hele 5,2 millioner kroner.

Den største nyheten, som vi allerede har skrevet om, er nok at den norske designerveteranen Ragnar Tørnquist har opprettet et nytt spillselskap kalt Red Thread Games, og at selskapet nå jobber med nye kapitler i Drømmefall-sagaen. Red Thread Games jobber under en lisens fra Funcom, og de to selskapene kommer til å fordele et eventuelt overskudd. Tørnquists nye prosjekt fikk en million kroner fra potten.

Tårnforsvarskamp mellom norske kulturikon

Konseptbilde fra Troll mot vikinger (Bilde: NFI.no)

Også iOS-spillet Troll mot vikinger kan glede seg over å ha fått tildelt et millionbeløp. Troll mot vikinger blir skapt av nyetablerte Megapop, et selskap som kan skryte av å ha bransjeveteranen Jørgen Tharaldsen bak roret. Tharaldsen får selskap av frendene Mikael Noguchi og Gaute Godager som skal stå for henholdsvis kunststil og design.

Troll mot vikinger er ifølge Norsk Filminstitutts sider et tårnforsvarspill som tar sikte på å være «spennende, fargerikt og tilgjengelig». Vikingene skal være den angripende fronten her, mens trollene må forsvare seg innbitt. Dermed er scenen satt for et storoppgjør mellom to erkenorske ikoner. Spillet er kodet i Unity, og planen er å lempe det over på andre plattformer etter hvert.

Populær barneserie blir spill

Vennebyen. (Bilde: Ravn Studio)

Den etablerte barnespillutvikleren Ravn Studio fikk tildelt 900 000 kroner til sitt prosjekt, Vennebyen. Spillet på den populære norske TV-serien med samme navn, der fokuset ligger på de staute folkene i utrykningsetatene. Å dra på patruljer med politiheliopteret Koprus, samt de andre utrykningsfartøyene skal være en stor del av spillet. Vennebyen utvikles til de mobile plattformene iPhone, iPad, Android og Win8 RT.

Ravn Studio har de siste årene stått får flere spillmatiseringer av kjente og kjære barneunivers, slik som Kaptein Sabeltann, Flåklypa, og Pippi Langstrømpe

Verden fra en toårings synspunkt

Ikke langt under på stønadsfronten finner vi Among the Sleep, det norske indie-spillet som fikk internasjonal oppmerksomhet i vår.

Among the Sleep. (Bilde: Krillbite Studio)

– Dette var en idé vår spilldesigner Anders Ugland hadde tenkt på en stund før vi startet, og med hans overbevisende beskrivelser og billedlige gestikuleringer var gruppen solgt fra dag én! Vi liker godt spill som våger å tenke nytt, og som ikke reproduserer tidligere oppskrifter – så dette er nok en av de store drivkreftene for hvorfor vi valgte å gå for denne idéen, fortalte Krillbites Adrian Tingstad Husby til Gamer.no den gang.

Les også
Anmeldelse:

I spillet trer man inn i rollen som en toåring i det mystiske grenselandet mellom drøm og virkelighet. Utvikleren Krilbite gleder seg nok over de 820 000 kronene de nå kan spytte inn i den videre utviklingen av spillet. Prosjektet har fått støtte fra NFI tre ganger tidligere.

Spillmusikal med barnesanger og ordspill

Barnespillet Lingo & Lusa fra Storm Film får tildelt 400 000 kroner. Her er målet å lage et spill med fokus på å lære ungene norske barnersanger. Dette skal gjøres ved å blande sammen dans, karaoke, elektroniske bøker og interaktivitet.

Storm Film samarbeider med Ablemagic, et selskap som tidligere har jobbet med mobilspillutgiveren Chillingo på spillene Spintrip og Bub.

Til sist får Greenlit Games 100 000 kroner til ordpuslespillet Words’N’Blox. Akkurat hva slags ordpuslespill det er snakk om her er ikke så veldig klart, men det loves at man skal kunne spille mer enn 200 brett, og at det skal bli mulig å spille mot andre.

Greenlit Games er et nyoppstartet spillselskap som består av fem tidligere Playfish-ansatte. Playfish ble lagt ned av EA tidligere i år, etter at de ble kjøpt opp av spillgiganten i 2009.

– Søknadsrekord

Ifølge produksjonsrådgiver for spill i Norsk filminstitutt, Kaja Hench Dyrlie, var det rekordamnge søknader i denne søknadsperioden.

– I alt ble det søkt om over 23 millioner kroner denne gangen, så vi snakker om en «all time high». Det samme gjelder nivået på prosjektene det søkes midler til, så det er har vært hard konkurranse om midlene også denne runden, forteller Dyrlie på instituttets sider.

Les også: Rekordstøtte til norske spel Les også: Norsk grøsser tar verden med storm

Siste fra forsiden