Notch er ikke lenger sjefen for Minecraft

Indiestjernen tar en pause før han begynner på et nytt prosjekt.

Markus Persson, også kjent som «Notch» på Internett, har blitt en galleonsfigur for lukrativ indieutvikling. Enmannsprosjektet Minecraft har solgt over fire millioner eksemplarer og tjent inn flere hundre milloner kroner for den svenske spillutvikleren.

Et viktig utgangspunkt for det som kan bli et av Sveriges viktigste spillstudio.

Nå er det en annen svenske som står bak roret for prosjektet, som nettopp ble offisielt utgitt etter flere års alfamodus. Den nye hjernen bak Minecraft-utviklingen heter Jens Bergensten, og er en av de ansatte i Perssons selskap Mojang.

Erfaren utvikler

Avsløringen kom i et innlegg på den offisielle bloggen til Notch, hvor han også forklarer at han ønsker å ta seg en pause fra spillutvikling nå. Når han kommer tilbake frisk og uthvilt, skal han begynne på et nytt prosjekt i tillegg til å bistå Minecraft-utviklingen.

Bergensten har for sin del vært involvert i utviklingen av sandkassespillet i over et år nå, og Notch bedyrer at den nye sjefen har en klar forståelse for hvordan Minecraft skal tas videre.

Samtidig vet vi at Mojang allerede jobber med et nytt spill kalt Scrolls, og det ser ut til at mye av gevinsten fra Minecraft investeres i nye, unike spillidéer fra det svenske studioet.

Les også: Mojang gir ut Cobalt
Les også: Minecraft forsinket på 360

Siste fra forsiden