Ny Fortnite Battle Royale-oppdatering introduserer kamper med jetpack

Spillere får omsider fly fra sted til sted, men kun i en begrenset periode.

Epic Games

Tirsdag rullet Epic Games ut en fersk oppdatering for Fortnite Battle Royale, med en håndfull nytt innhold for spillere å leke seg med. Blant nyhetene er jetpacks, rakettdrevne ryggsekker, som er tilgjengelige for alle spillere i en begrenset periode.

Se hvordan jetpacks fungerer i Fortnite Battle Royale. (Video: DeltaXD)

Jetpacks er første innslag i en ny utstyrskategori i Fortnite, kalt backpacks – eller ryggsekker på godt norsk. Spillere kan finne dem i kister rundt omkring på spillbrettet, og når man plukker dem opp legges de til i utstyrslageret sammen med våpen, bandasjer og andre gjenstander.

Med en jetpack på ryggen kan du fly over korte avstander ved å hoppe når du allerede er i lufta. Etter hver bruk må den lades opp igjen, og etter et visst antall flyturer går den tom for drivstoff og tilintetgjøres automatisk.

To midlertidige moduser

Ved siden av rakettsekken byr Fortnites oppdatering 4.2 på to midlertidige spillmoduser. Denne gangen får spillere bryne seg på en revidert utgave av Solid Gold-modusen, samt en ny variant kalt Close Encounters.

I Solid Gold v2 er alle våpnene man finner av legendarisk kvalitet. På bakken vil man stort sett bare finne pistoler, men i kister og forsyningskasser er sjansen stor for å sikre seg maskingevær og andre toppvåpen. Modusen gir også flere ressurser til spillere, slik at man kan bygge mere og større.

Close Encounters slippes først 25. mai. Som navnet tilsier oppfordrer modusen til kamper på nært hold, med hagler som eneste våpentype. Spillere får også benytte seg av jetpacks for økt mobilitet, mens sirkelen beveger seg raskere og hver kamp varer i omtrent 15 minutter.

Epic har ikke bekreftet hvor lenge hverken modusene eller rakettsekken får bli i spillet.

Nå skal det bli e-sport av Fortnite.
Epic har satt av 800 millioner kroner som premiepenger »

Siste fra forsiden