Feature

Sony avslørte slank PS3

Ny, mindre PS3

Vi fulgte Sonys pressekonferanse på Gamescom direkte.

KÖLN (Gamer.no): Sony avholdt en pressekonferanse i utkanten av Köln sentrum tirsdag. Arrangementet var ikke akkurat noen hemmelighet, og spekulasjonene rundt hvilke avsløringer de skulle komme med har rast den siste tiden.

Det heteste stalltipset har uten tvil vært en «slim»-versjon av PlayStation 3, i samme stil som de to forgjengernes oppussede versjoner. Ryktene viste seg å være sanne, og vi bevitnet det hele live fra en sal så full at enkelte deltakere måtte se det hele på storskjerm fra konferanserom i det samme bygg.

Billigere og mindre PlayStation

En rekke nyheter av varierende størrelse ble presentert på pressekonferansen, som ble åpnet av Sonys europeiske spillsjef Andrew House. I det store og hele var det likevel ett øyeblikk som stjal all oppmerksomhet – annonseringen av den svært etterlengtede mindre versjonen av PlayStation 3. Presenteringen av den nye konsollen ble gjort av Kazuo Hirai, den internasjonale spillsjefen hos Sony, helt på tampen.

Kazuo valgte å introdusere konsollen med fire sentrale tall. Den er 32 prosent mindre, bruker 34 prosent mindre strøm, er 36 prosent lettere og koster 299. Det vil si 299 dollar, 299 euro eller ca 29 900 yen (prisen i Norge er ukjent). Videre vil den ha en 120 GB stor harddisk og være tilgjengelig fra første uke i september. I tillegg kunne Sony fortelle at den gamle PlayStation 3-versjonen også vil få en prisreduksjon som presser den ned til samme pris som sin smidige lillebror.

Vi fikk også se litt av innholdet i den tredje revisjonen av operativsystemet til PlayStation 3. Nøkkelfunksjonene inkluderer en spalte kalt «What's new» som viser de siste spillene og generelle nyheter, dynamiske bakgrunnstema og snarveier til PlayStation Store i en rekke undermenyer. Mange der ute vil nok også bli glade for å høre at man ikke lenger er nødt til å benytte seg av et kredittkort om man vil handle i PlayStation Store. Fremover skal verdikort på 20 og 50 euro kunne finnes i butikkhyllene.

Det ble også bekreftet at Norden, New Zealand og Benelux får tilgang til videotjenesten VidZone. Oppå det vil sosialiseringstjenesten PlayStation Home få to nye rom med Singstar og Audi som merkelapper. Førstnevnte inneholder ting som et dansegulv, quizer og en videojukeboks. Sistnevntes innhold avsløres ikke enda, men vi ble lovet noe vi slettes ikke har sett før.

Selv var jeg også veldig spent på om Sony kom til å vise noe særlig av den nye kontrollen som ble vist på E3, men alt vi fikk se var en halvslapp filmsnutt som egentlig ikke sa noe som helst nytt. Vi ble derimot lovt ny og spennende informasjon på Tokyo Game Show, som avholdes neste måned.

Mye nytt til PSP

PlayStation 3 er ikke den eneste Sony-konsollen som får snacks i tiden fremover. Den håndholdte lillebroren PSP blir også beæret med et utvalg . En av de mer spennende er at vi får servert svært små spill (toppen 100 MB) kalt «Minis» som skal selges i PlayStation Store fra 1. oktober, samme dag som den nye PSP Go lanseres. Vi loves hele 50 tilgjengelige spill innen utgangen av 2009. De som kjøper seg nevnte PSP Go vil også få muligheten til å anskaffe seg Gran Turismo PSP gratis ved registrering.

De som ikke er fornøyde med dagens fargealternativer på PSP-fronten gleder seg nok også over nyheten om at PSP-3000 kommer i tre nye farger: rosa, fiolett og turkis. De skal få medfølgende spill, blant annet LittleBigPlanet til den turkise og Hannah Montana til den fiolette. På disse kan du for eksempel lese tegneserier fra og med desember måned, gjerne Marvel sine da de er hovedpartnere i Digital Comics . Det hele skal gjøres mulig med et nytt tillegg kalt «Digital Reader» og funksjonen «autoflow» som hopper fra rute til rute for å gjøre leseopplevelsen mer levende.

Sentimentalt spill

Det var egentlig lite å se av spill innen vår nisje på Sonys pressekonferanse, men de fikk tildelt litt tid. Klipp ble vist av både Uncharted 2 og Heavy Rain, og sistnevntes to siste hovedfigurer ble presentert av Quantic Dream for første gang. Særlig karakteren Ethan og hans forhold til sønnen fikk mye oppmerksomhet, og utviklersjefen David Cage kunne fortelle at historieskrivingen var sterkt påvirket av en episode hvor sønnen hans forsvant på et kjøpesenter og han følte seg maktesløs.

Siden sporet det innpå tankespill rundt hvor mye man er villig til å ofre for å redde noen andre, og det hele var en følelsesladd affære. Det er liten tvil om at Heavy Rain kommer til by på en sterk opplevelse, enten det lever opp til forventningene eller ikke, og vi har selvsagt et par fine avtaler relatert til spillet i løpet av uken. Uncharted 2 var det dessverre ikke mye nytt om, men vi skal gjøre vårt beste for å dekke det så godt som mulig i dagene som kommer.

Konklusjon

Sonys pressekonferanse var i det store og hele en forholdsvis tam seanse, men alt ble selvsagt overskygget av bekreftelsen på PS3 Slim helt på tampen av arrangementet. Denne nyheten kom neppe som noen overraskelse på de som har fulgt med på teknologifronten de siste månedene, men å få det konkludert føles selvsagt bra. I tillegg til det fikk vi også et utvalg halvspennende nyheter rundt blant annet PSP, PlayStation Network og PlayStation Store. Nok en fin dag er vel overstått her i Köln, og vi ser frem til tre herlige dager med en rendyrket spillmesse nå. Heller ikke her skal Sony slippe unna vår skarpe lupe!

Live-feeden vår fra arrangementet finner du her:

Siste fra forsiden