Nye Deus Ex får regionlås på PC

Glem billige, britiske nettbutikker.

PC-nettstedet Rock Paper Shotgun melder at Square Enix har valgt å regionlåse PC-versjonen av Deus Ex: Human Revolution. Det kan de gjøre takket være Steam, som kan forhindre at en fysisk kopi kjøpt i Storbritannia eller USA fungerer på en Steam-konto i Norge.

Dette er sannsynligvis første gang et PC-spill kjøpt fra en britisk nettbutikk ikke vil kunne spilles i andre europeiske land.

Er Square Enix for grådige?

Grunnen til at spillet har blitt regionlåst ser ut til å være prisen. Britene har et lavere prisnivå på spill enn vi har ellers i det vestlige Europa, og nettbutikker som Play.com og Amazon.co.uk er derfor svært populære hos norske spillkjøpere.

Det offisielle Deus Ex-forumet har flere detaljer om situasjonen. Hvis du har forhåndsbestilt spillet hos en britisk nettbutikk anbefales det at du kansellerer ordren, slik at du slipper en svært ubehagelig overraskelse når du setter deg ned for å spille spillet du har kjøpt.

Det meldes forøvrig at versjoner solgt fra ulike digitale distributører (utenom Steam) ikke er regionlåste selv om spillet i alle tilfeller krever Steam.

Siste fra forsiden