Blogg: Gamescom, dag 4

Nye eventyr

Varmen og Dordi Nordby preget dag fire i Tyskland.

KÖLN (Gamer.no): Det ble lite søvn i natt, og det bar kanskje torsdagen litt preg av. I skrivende stund er vi ganske kjørte alle tre, og varmen har heller ikke hjulpet veldig mye. Tidenes hetebølge sveipet over Köln i dag, og temperaturen utpå ettermiddagen toppet seg på 38 grader celsius. Heldigvis var messeområdet godt nedkjølt, men litt av den effekten ble fjernet av at man i dag slapp i hvermannsen for å kikke seg rundt. Tusenvis fylte hallene som ikke var reservert for media og bransjefolk, da sier det seg selv at det ble hektisk å vandre rundt.

Rosa glede på Sonys Singstar-stand. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Storspill

Dagen har likevel vært veldig god, og vi har fått prøve flere store titler med våre egne, klamme hender. Lasse har kost seg hos 2K Games, som blant annet har Mafia II og Borderlands i stallen. Han var også mye hos EA, utgiveren som har det klart beste tilbudet for oss journalister her. Der ble Rage prøvekjørt, det blir spennende å lese hvilke inntrykk junior fikk. Han fikk også med seg masse spillskjorter hjem, noe som selvsagt var stor stas – selv om de måtte bløtes i vann før de «virket».

Jeg surret rundt hos Activision en periode, og fikk med meg flere inntrykk fra spennende titler der. Testen av rullebrettet i Tony Hawk: Ride var frisk, og denne innovasjonen kan bli særs viktig i kampen mot EAs Skate. Deretter ble det en noe rotete dag for meg, med avtaler som gikk i vasken og varmen som gikk til hodet på meg. Det var imidlertid hyggelig å slå av en prat med norske Tumbleweed på tampen av torsdagen, deres neste spill kan faktisk bli en PSN-hit.

Det er også verdt å nevne at jeg tok noen kamper i NHL 10 i min Blue Jackets-drakt hos EA Sports. Påkledningen vakte oppsikt hos en av PR-folka fra EA Vancouver, som endte opp med å prate meg sønder og sammen mens jeg spilte. Det ble riktig ille da han plutselig spurte om jeg hadde hørt om den norske curlingspilleren Dordi Nordby. Jeg ristet formelig av latter (og slapp inn to mål) mens fyren fortalte at en kompis på college hadde startet en egen fanclub for Dordi. Hver gang hun spilte kamper samlet han hele vennegjengen til øl og curlingkamper med den norske stjernen i fokus. Er det mulig? I Canada er man virkelig sportsgale!

Beam me up, Scotty!

Produsenten på Tony Hawk: Ride viser frem rullebrettet vi testet. Logoen er også med tre ganger på det lille bildet, sterkt! (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Øystein har også vært plaget med varmen i dag, og hans lange sorte lokker har utvilsomt vært helt på nippen til å gå opp i flammer i solsteken. Vår mann fra vest har blant annet kikket på Star Trek Online, Dead to Rights: Retribution og kjørt et Castlevania: Lords of Shadow-intervju. I morgen har Furevik fått en veldig, veldig spennende avtale for å se et særs etterlengtet spill hos Microsoft. Det spørs om det blir mye søvn i kveld, vi snakker nemlig om en skummel tittel – der lommelykten er viktigere enn noe annet.

Jeg stakk hjem litt før de andre i dag, og tok en aldri så liten høneblund før mine slanke kumpaner veltet dødsslitne inn på naborommet litt over klokken 18. Lasse hadde gått hele dagen uten å spise, mens Øystein bare hadde stappet én liten tyskerbolle i kjeften. Man mister nemlig alt av næringsvett når man har det moro med spennende spill. Det vet vel de fleste som har vært hekta på interaktiv underholdning.

Skitne, slitne og litt gretne bestemte jeg og Lasse oss for å ta en tur i hotellbassenget, noe som var et meget lykkelig valg. Selv om Lasse konstant var redd for å miste shortsen, og på merkverdig vis fikk buser i hele trynet etter dykketurer, nøt vi virkelig klorvannet. Vi var som to unge selbrødre der vi suste rundt under vann mellom pensjonister og smekre badevakter i små, røde g-streng-truser. Ok, det var ingen badevakter der, men pensjonister kan jeg sverge på at jeg så.

Mørt kjøtt

Håvard (t.v.) og Kristoffer fra Tumbleweed demonstrerte sitt nye spill. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Etter svømmingen var det klart for en intim stund for bare oss to i et lite boblebad. Det var koselig å bli mørbanket i bakteriekulpen, boblene sparket virkelig fra i ryggen. Badet ga oss ny giv og motivasjon, i hvert fall en liten stund. Middag sto endelig for tur nå, og da hadde klokka krøpet opp mot 22. Etter litt vandring under mørke tordenskyer fant vi en skikkelig kulinarisk perle i sentrum. De hadde en utmerket rett kalt Triple Whooper med oppskårede poteter og en sort, musserende drikk. Meget rask servering, og mettende var det sannelig min hatt også. Vi gjør nemlig alt for å unngå en stereotypisk gamerdiett her nede.

Nå er vi tilbake på vårt eksklusive hotell, og gjør unna kveldens skriving. Alle begynner å merke kjøret, men vi er ved godt mot! Morgendagen blir også interessant og spennende, selv om trøkket fra sivilister trolig blir verre enn noensinne. Temperaturen skal også falle med 20 grader, noe som er helt ok.

Dessuten begynner det å flomme over av vakre piker rundt omkring i hallene her. Vi må nesten forsøke å få til noen bilder, men man føler seg liksom litt skitten når man ber puppedamer i trange drakter om en liten fotoshoot. Er vi bare for blyge?

Vi er uansett tilbake med en ny blogg i morgen, i mellomtiden får dere bare nilese Gamer.no for siste nytt fra Gamescom.

Siste fra forsiden