Nye fartsmaskiner til Assetto Corsa

Den populære simulatoren får blant annet Lamborghini og RUF med på laget.

Kunos Simulazioni

Etter en lengre «early access»-periode ble racingsimulatoren Assetto Corsa lansert ved juletider. Men det at den italienske utvikleren Kunos Simulazioni har nådd versjon 1.0 av spillet sitt betyr ikke at de har lagt siste hånden på verket.

RUF CTR på Spa.

Ved lansering overrasket de fansen ved å gi dem en ny bil å leke med, nemlig Porsche 911-baserte RUF CTR «Yellowbird». Denne klassikeren fra 1987 var ifølge Kunos den raskeste sportsbilen på markedet da den kom ut, og toppfarten ble målt til 340 kilometer i timen.

Nye og gamle Lamborghini-modeller

Men den nye RUF-modellen er bare toppen av isfjellet. I løpet av året som kommer planlegger Kunos å gi spillerne en hel rekke nye biler og baner. Noen blir gratis, andre blir betaltillegg. Nå har de også annonsert at det italienske Lamborghini kommer til spillet.

Noensinne drømt om å kjøre en Countach uten å risikere livet?

I en trailer røper de ni kommende Lamborghini-modeller, inkludert Gallardo GT3, Huracàn GT3, Aventador, Veneno, Miura SV og Countach. De sier ikke på dette tidspunktet om disse bilene blir gratis eller om man må betale for dem.

Kommende gratistillegg inkluderer fra før av en håndfull biler, samt banen Zantvoort og sekstitallsutgaver av Monza og Silverstone. Den eneste annonserte betalingsekspansjonen gir oss en ny håndfull biler, samt en laserscannet versjon av Nürburgring Nordschleife.

Assetto Corsa har med andre ord fått et lite forsprang på sin mer omtalte konkurrent, nemlig Project Cars fra Need for Speed: Shift-utvikleren Slightly Mad. Det spillet lanseres til våren.

Siste fra forsiden