Nye millioner delt ut til norske spillutviklere

Magisk rollespill og black metal-samarbeid er blant de utvalgte.

Tradisjon tro har Norsk filminstitutt bevilget millioner av kroner til enkeltprosjekter i norsk spillbransje nå på begynnelsen av året. Støttepotten var denne gang på 6 815 000 kroner fordelt på ti spill. Dette forteller Norsk filminstitutt på sine nettsider.

– Vi hadde i alt 39 søkere denne gangen, og det ble søkt om 29 millioner kroner til sammen, kunne NFIs produksjonsrådgiver for spill, Kaja Hench Dyrlie, fortelle.

Dermed står instituttet overfor nok en ny søkerrekord, etter at det i fjor høst ble søkt om totalt 23 millioner kroner.

Norsk filminstitutt deler ut midler tre ganger i året, og totalt er det 20 millioner kroner som skal skifte hender hvert kalenderår.

Post-apokalyptisk rollespill med storstøtte

Den magiske festivalen.

Snow Castle AS topper bevilgningslisten denne gangen med hele 1 500 000 millioner kroner som de kan bruke på utviklingen av rollespillet Den magiske festivalen. Også under vårpartsutdelingen i fjor fikk Den magiske festivalen midler – den gang fikk de 1 000 000.

Den magiske festivalen foregår på en fjern planet, der vi følger unggutten Amon, ledsageren hans, kaningrisen Gnart og presidentdatteren Lavender. Sammen legger de ut på et eventyr i en post-apokalyptiske verdenen.

Romkrig og barnefavoritt

Årets andre millionbevilgning gikk til Artplants Tomrom. Faktisk fikk det Oslo-baserte studioet bevilget nøyaktig 1 000 000 kroner. I likhet med deres forrige prosjekt, Battlestar Galactica Online, vil Tomrom ta sted i verdensrommet, men denne gangen handler det om å styre et romskip i storslagne krigssituasjoner. Man skal også kunne ta på seg oppdrag som dusørjeger, handelsmann eller pirat.

Tomrom fra Artplant.

I tandem med den kommende spillefilmen om barnebokfavoritten Albert Åberg, har Hyper Games fått et tilskudd på 950 000 kroner for Hokus Pokus Albert Åberg. Pek-og-klikk-spillet tar sikte på å glede aldersgruppen 4 til 7 år, og skal komme allerede i høst. For øvrig jobber Hyper Games allerede med NFI-støttede Mogul.

Hva med å lage spill i Facebook?

Nestemann på lista virker å være halvt skaperverktøy, halvt spill. Gametracer fra Rock Pocket har fått 900 000 kroner i støtte.

Les også
Codemasters med Colin McRae-teaser
Gametracer.

– Med Gametracer vil de lage et spill hvor barn og unge får muligheten til å lage og dele sine egne plattformspill, noe vi har tro på at vil bli populært blant både store og små, forteller NFIs Kaja Hench Dyrlie om spillet.

Ettersom TurboTape Games maktet å slippe Naval War: Arctic Circle i fjor kan de nå begynne å se mer på andre større prosjekter. I denne omgangen har studioet fått tildelt 750 000 kroner for kort- og miniatyrspillet The Lore of Ravendark. Her samarbeider de med black metal-gitaristen Demonaz fra Immortal, og musikk skal være et stort fokus i spillopplevelsen.

Bink Studios actionrollespill, Skar – Hammeren vender tilbake, kan smykke seg med 600 000 kroner til videre utvikling. Skar er et actionsrollespill, og utvikles blant annet av en gruppe Funcom-veteraner. Bink Studios jobber for øvrig sammen med nyoppstartede Red Thread Games på Kickstarter-finansierte Drømmefall Kapitler, som vi var stakk innom og og tok en titt på tidligere i år.

Skar – Hammeren vender tilbake.

Den mørkredde jenta Ava må finne pappaen sin i Ava – Reisen til verdens ende. Barnespillet utvikles av utvikleren Lily, som nå har fått 390 000 kroner til å ferdigstille eventyret som tar spilleren til en ukjent verden.

– Et sterkt visuelt konsept med en spennende historie som vil treffe mange barn, tror Dyrlie om prosjektet.

Stemningsfullt skyggeteater

Beskivelsen til Amphora er heller vag, men utvikleren lover et stemningsfullt skyggeteater-inspirert spill. 300 000 kroner har Hamar-firmaet Moondrop fått for å jobbe med spillet, etter at de under en tidligere støtteutdeling fikk 300 000 kr.

Little Big Mansion (prototyp).

Mens han og resten av Krillbite Studios fremdeles jobber med å få ferdig mye omtalte Among the Sleep, jobber Adrian Tingstad Husby samtidig på et eget prosjekt. The Mosaic er et todimensjonalt eventyrspill med fokus på hjernetrim, satt til en dystopisk fremtid. Enmannsspillet har fått tildelt 225 000 kroner.

Tildelingens andre enmansprosjekt er Krisjet Spilldesigns Little Big Mansion. Mobilspillet en videreutvikling av prosjektet Kristoffer Jetmundsen stilte med i NM i Gameplay 2013, og handler om en tryllekunstner som kan bytte om størrelsen på enkelte objekter. Prototypen kan du spille på Krisjet Productions hjemmeside for å få en liten forsmak.

Norsk filminstitutt deler ut midler til norske spillprosjekt tre ganger i året. Neste runde blir etter alt å dømme i mai.

Les om spillene som fikk midler fra NFI i høst

Siste fra forsiden