Nytt Counter-Strike på trappene?

Hete rykter hevder så.

Counter-Strike er et fenomen innenfor spillmediet. Det oppsto som en Half-Life-modifikasjon i 1999, og det har kommet en håndfull oppfølgere siden den gang. Men det som har gitt Counter-Strike den helt spesielle posisjonen i våre hjerter er miljøet som har vokst opp rundt spillet.

Dette er et av spillene de konkurreres oftest i, og det arrangeres store, internasjonale mesterskap. Etter sigende skal våre kjære svenske naboer være de beste i Counter-Strike.

Counter-Strike: Source

Nå kan det være e-sport-utøvere verden over får noe nytt å se frem til. Det meldes nemlig at spilltestere og e-sportkommentatorer skal ha fått leke seg med en ny Counter-Strike-tittel på hovedkontoret til Valve.

Spillet det snakkes om, skal angivelig få navnet Counter-Strike: Global Offensive og er ventet i salg første kvartal av 2012.

Om det er en stor oppdatering til et eksisterende spill, eller om det er et eget spill vites ikke ennå. Ifølge ESEA News er en pressemelding ventet fra Valve i løpet av det kommende døgnet.

Oppdatering:

Ifølge fansiden Counterstrikego skal Counter-Strike: Global Offensive benytte en moderne og oppdatert utgave av Source-motoren, og være planlagt for Steam i første kvartal neste år (i likhet med hva vi meldte tidligere i dag).

Vi kan visstnok vente oss fokus på fem mot fem-kamper, dedikerte servere og spillmekaniske elementer som ligner mekanikken fra både i Counter-Strike: Source og Counter-Strike 1.6.

Av nye våpen er både molotov-cocktails og lokkemat-granater nevnt. Sistnevnte skal kunne lure motstanderne til å tro at du befinner deg et annet sted ved at den lager falske skuddsalvelyder.

Mens vi venter på den endelige bekreftelsen fra Valve, kan du jo besøke Counterstrikego.com for å lese hele lista med egenskaper og nyvinninger.

Oppdatering nr. 2:

Spillet har nå blitt bekreftet av Valve og vil komme på både Xbox 360 og PlayStation 3 i tillegg til PC.

Siste fra forsiden