Obsidian tar turen til South Park

Skal lage rollespill fra kultserien i samarbeid med seriens skapere.

Den satiriske tv-serien South Park rundet nettopp av sin femtende sesong på luften i Amerika, men det ser ikke ut som om den dynamiske skaperduoen, Trey Parker og Matt Stone, går ut i en øyeblikkelig ferie av den grunn.

I tråd med ryktene som verserte for en måneds tid siden, avduker Game Informer nå at de to jobber tett med THQ og Fallout: New Vegas-utvikleren Obsidian om et større rollespill til PlayStation 3 og Xbox 360, kalt South Park: The Game.

Så langt vet vi ikke stort om hvordan spillet blir, men du vil innta rollen som nyinnflyttet unge i den noe bakstreverske bygda. Her må du sørge for å skaffe deg nye venner samtidig som du tar for deg små og store trusler som truer bygdas dagligdagse liv. Parker og Stone skal stå for dialogen og stemmeskuespillet.

Kjennskap til spillmediet

Det middelmådige South Park: Let's Play Tower Defence.

Dette er langt fra det første videospillet som tar for seg den populære serien. Helt siden slutten av nittitallet har det rullet ut små titler av ymse kvalitet av mindre kjente utviklere, og senest i 2009 kom det middelmådige South Park: Let's Play Tower Defence ut på Xbox Live Arcade.

Serien har også brukt videospill som tema i flere episoder – mest kjent er nok den mye omtalte episoden Make Love, Not Warcraft fra 2006.

South Park: The Game slippes etter planen i løpet av 2012.

Oppdatering: I en pressemelding sendt fra THQ kommer det frem at spillet også slippes på PC, og at lanseringen vil skje i siste halvdel av 2012.

Siste fra forsiden