– «Online pass» går ut på dato

Flere EA-spill skal ha nettspillingskoder med begrenset varighet.

De siste årenes «online pass»-løsninger har skapt oppstandelse blant spillere. Der man tidligere kunne selge og bytte på spill uten å gi slipp på funksjonalitet, må man nå ofte belage seg på å kjøpe en ny engangskode om man vil benytte flerspilleren eller ekstradeler av kampanjen i allerede brukte spill.

Nå har det også blitt avslørt at flere av disse nettpassene kommer med utløpsdato. Etter en viss stund slutter de rett og slett å fungere, ifølge Shacknews.

Det er ikke like lett å få tilgang til alt i EA MMA.

Spillsiden fulgte opp påstander fra brukere på spillforumene til EA og NeoGAF. Der har spillere helt tilbake til oktober opplevd å kjøpe splitter nye spill i butikker, for så å oppdage at engangskodene er inaktive. Noen av de berørte spillene skal være Need for Speed: Hot Pursuit, EA MMA og Medal of Honor – alle er EA-spill fra i fjor.

Gjenskapte problemet

Shacknews har greid å gjenskape problemene med de nevnte spillene. Da med beskjed om at koden enten er feilaktig eller utløpt.

NeoGAF-brukeren Cels hevder å ha vært i kontakt med EA, hvorpå han ble lovt nye engangskoder for å aktivere de avgrensede modiene. Flere av disse fungerte likevel ikke, og han ble fortalt at det er problemer med EAs aktiveringstjeneste.

Brukere som har vært i kontakt med EA insisterer på at utgiveren velvillig gir ut nye slike koder uten kostnad. I de tilfelle hvor kodene har en konkret utløpsdato skal nye koder være gratis å laste ned, sier EA til Joystiq.

Sluttbrukeravtalen man godkjenner for de aktuelle spillene nevner ingenting om at nettkodene har en utløpsdato, og tar kun forbehold om at nettjenester kan bli stengt med 30 dagers varsel. Det skal ikke berøre denne typen funksjonalitet.

Les også: – «Online pass» er en nødvendighet
Les også: Forbrukerrådet vil se på Online Pass

Siste fra forsiden