– Ønsker absolutt å fortsette Metro-serien

Men Deep Silver vil gjøre det mer tilgjengelig for et bredere publikum.

Om Deep Silver får det som de vil blir ikke Metro: Last Light det siste spillet i serien. Dette forteller toppsjef Dr. Klemens Kundratitz i et intervju med nettstedet Joystiq.

– Jeg er svært glad for at vi tok over merkevaren. Selv om det (Metro: Last Light, journ.anm) ble lansert i en tør periode i år fikk det mye oppmerksomhet, forteller han.

Metro: Last Light var blant merkevarene som ble solgt etter at utgiverhuset THQ gikk duken like før nyttår. Den gang punget Deep Silver ut om lag 35 millioner kroner for Metro-navnet. Salgstallene for spillet var ikke kjempesterke, men oppfølgeren maktet likevel å selge mer på én uke enn forgjengeren, Metro 2033, gjorde på tre måneder.

Deep Silver med brannfakkel om Metro-seriens fremtid.

– Vil tekkes flere

Får utgiverhuset viljen sin slipper serien likevel neppe unna en omjustering. I det samme intervjuet forteller Deep Silver-toppen nemlig at de vil tekkes flere.

– Vår ambisjon er absolutt å fortsette med merkevaren, og vi vil også se om vi kan gjøre det mer tilgjengelig for et bredere publikum i neste omgang, fortsetter han.

Det som eventuelt står mellom utgiverhuset og et nytt spill er rettighetshaver Dmitry Glukhovsky – som forøvrig har skrevet boken som spillene er basert på – og utvikler 4A Games.

Metro: Last Light fikk gode skussmål her på Gamer.no. Anmelder Espen Jansen trillet en åtter på terningen etter å ha konkludert at « Metro: Last Light er et spennende eventyr som ved siden av å tilby et troverdig univers og en rekke dystre skjebner har et fenomenalt driv og flotte snikeelementer.»

Les også: Er PC-en din barsk nok for Metro: Last Light? Les også: Ingen Metro: Last Light til Wii U

Siste fra forsiden