Oppussingstrenden fortsetter – nå kommer Uncharted-pakken

Men Sony var litt tidlig ute.

Konseptbilde fra Uncharted 3: Drake's Deception.
Sony Computer Entertainment

OPPDATERING (5. juni, 11:40): Sony har bekreftet at det er snakk om en pakke med de tre nevnte Uncharted-spillene i oppusset variant, med en oppløsning på 1080p og bildefrekvens på 60 bilder i sekundet. Pakken utvikles av Bluepoint Games, som tidligere har stått for slike oppussingspakker som God of War Collection, Ico & Shadow of the Colossus Collection og Metal Gear Solid HD Collection.

Opprinnelig sak følger:

De som gløttet på PlayStation Store på telefonen sin tidlig i dag kan ha fått seg en liten overraskelse. Som du kan se i bildet til høyre vise butikken da frem et banner for noe kalt Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Ok.

Myser mann litt mer, kan man se at dette er en pakke som inneholder PlayStation 3-spillene Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves og Uncharted 3: Drake's Deception, alle signert Sony-utvikleren Naughty Dog. Det virker altså som om PS Vita-spillet Uncharted: Golden Abyss ikke er med her.

Oooops?

Det kan virke som om Sony var litt tidligere ute enn planlagt – nå har banneret blitt trukket tilbake igjen. I tillegg har Naughty Dog-toppen Neil Druckmann kommentert uhellet på Twitter.

– Vel… Det kom ut et par timer for tidlig. Ser dere på morgenkvisten. God natt, alle sammen, skriver Druckmann.

Med andre ord kan vi vente oss en offisiell avduking i ettermiddag en gang, siden Druckmann befinner seg i hamburgerland.

Før den tid kan vi og alle andre som velger å skrive om dette før den offisielle annonseringen bare tippe på hva det er snakk om her. Vi setter våre penger på en pakke der de tre spillene har fått en standard HD-drakt – høyere oppløsning og kanskje noen oppussede teksturer. Skal vi følge magefølelsen kan vi også håpe på at Sixaxis-håndgranatkastingen fra Uncharted: Drake's Fortune har blitt tatt ut, og at noen andre småjusteringer har funnet sted.

Puss, puss så får du en suss

Dette er for øvrig Naughty Dog's andre oppussingsspill på PlayStation 4; I fjor kom The Last of Us til konsollen i en litt penere drakt. Gitt at Uncharted-pakken slippes før Uncharted 4: A Thief's End kommer ut neste år, vil Naughty Dog ha lansert to oppussingsspill til PlayStation 4 før de slipper et helt nytt ett.

Trenden med å ta spill fra forrige konsollgenerasjon og pusse de opp har vært synlig en stund nå, og er egentlig bare en fortsettelse av de mange PlayStation 2-, GameCube- og Dreamcast-spillene som fikk et lite ansiktsløft på PlayStation 3 og Xbox 360.

Fikk du forresten med deg den store Uncharted-snakkisen i fjor?
Norsk Uncharted-film imponerer hele verden »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden