På bare én time programmerer han Flappy Bird i Super Mario World

Se hvordan «SethBling» fikk det til.

Sånn ser det ut når Super Mario World blir Flappy Bird.
Bilde: SethBling, YouTube

YouTube-brukeren «SethBling» har klart å få til helt fenomenale ting på kanalen sin. Han har gjenskapt både Splatoon og Snake i Minecraft, og for ett år siden klarte han å gjennomføre en vanskelig glitch i Super Mario World som sender spiller rett til rulleteksten etter fem minutter med spilling.

Nå har han toppet seg selv ytterligere ved å gjenskape Flappy Bird, det populære mobilspillet som gikk som en farsott for to år siden, i Super Mario World.

Programmerte inn koden til spillet

Dette gjorde han ved å omprogrammere SNES-klassikeren for hånd, inne i selve spillet. Spillkoden blir forandret ved å først gjennomføre en glitch som lurer spillet til å tro at Mario bruker en «power-up» som ikke eksisterer. Med en ugyldig power-up kan spillet hente kode fra andre steder enn selve spillkasetten, blant annet tabellen som sjekker hvor Mario-figuren befinner seg i et spillbrett.

Ved å spytte ut røde skall med Yoshi ved spesifikke koordinater i et nivå kan SethBling skrive prosessorinstrukser og gjennomføre dem ved å plukke opp en ekstra liv-sopp. Deretter manipulerer han mynttelleren til å fortelle ham Marios X-koordinat i nivået, som igjen lar ham skrive inn en forhåndsbestemt Flappy Bird-kode, byte for byte. Du kan se hele forklaringen i videoen nedenfor.

Det tok SethBling litt under en time å gjennomføre programmeringen, fordi prosessen er utrolig knotete. Den krever at Mario plasseres på riktig sted ned til siste piksel. Én liten feil og spillet krasjer.

Det er ikke ofte man finner nye ting i gamle spill, men det skjer.
Dette Super Mario Bros.-trikset lå urørt i nesten 30 år »

Her kan du se hvordan han gjorde det (video: YouTube/SethBling)

Siste fra forsiden