Tony Hawk med skateboard-kontroller

På brett foran TV-en

En helt ny kontroller skal sikre kjørefølelsen i neste Tony Hawk.

Activisions Tony Hawk-serie har blitt satt litt i skyggen av rivalen Skate fra EA, men nå er serien snart tilbake med litt ekstrautstyr for å ta igjen konkurrenten.

I den nyeste episoden av Gametrailers TV ble nemlig Tony Hawk: Ride kunngjort. Dette er i følge Tony Hawk begynnelsen på en helt ny retning for serien, hovedsakelig på grunn av den nye, bevegelsefølsomme kontrolleren som skal selges sammen med spillet.

Kontrolleren er naturlig nok basert på et skateboard, og Hawk hevder den gir en svært god kjøreopplevelse. Så god faktisk, at på de høyere vanskelighetsgradene skal det visstnok være en fordel å ha erfaring med ekte skateboard. For mindre erfarne spillere gir de lavere gradene et enklere kontrollsystem.

I tillegg til å reagere på for eksempel hvilken retning du lener deg på brettet har kontrolleren også infrarøde sensorer som registrerer hvor hendene dine er eller om du har løftet en fot fra brettet, og dette brukes til å utføre forskjellige triks.

Utover selve kontrolleren ble det ikke nevnt noe om hvordan spillbarheten blir, men utifra de korte klippene som ble vist virker det som et typisk skatespill hvor du må utføre kombinasjoner av triks i urbane miljøer. En titt på spillets ferske hjemmeside indikerer at det kommer mer informasjon på årets E3-messe.

Tony Hawk: Ride kommer til Wii, Playstation 3 og Xbox 360. Det utvikles av Robomodo.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden